27 mei 2024
Thumbnail voor Frank Radstake: Er verandert voorlopig niets

Frank Radstake: Er verandert voorlopig niets

Frank Radstake, op dit moment nog adjunct-directeur met focus op Consumentenzaken en Sociaal beleid, zal per 1 juli aanstaande Frank Oostdam opvolgen. Met nog vijf maanden te gaan, zijn we benieuwd naar de visie en de plannen voor de toekomst. Ondanks het feit dat de telefoon van Frank Radstake sinds gisteren roodgloeiend staat, maakt hij graag even tijd voor Reisbizz.

We vragen Frank naar zijn plannen en verwachtingen. “De komende maanden verwacht ik geen grote veranderingen. Juli is nog best ver weg en ik ben nu nog gewoon druk in mijn huidige rol.” Op de vraag wat nu vooral speelt, antwoordt Frank: ”Er zijn aantal belangrijke zaken die nog zeker mijn aandacht vragen. Denk aan de Cao-onderhandelingen, afspraken met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) over de totstandkoming van prijstransparantie en de pensioenregeling voor de branche die voor 1 juli aanstaande rond moet zijn." Daarnaast zal hij de komende maanden ook gebruiken om één a twee collega’s te werven om het team dat ze nu hebben, uit te breiden. "Ik moet mezelf immers ook gaan vervangen”, zegt Frank met een lach.

Koers  
We vragen Frank of hij een andere koers gaat varen. “Nee, ik werk al 14 jaar binnen de ANVR en heb veel van Frank Oostdam en zijn visie van dichtbij meegekregen. We kennen elkaar goed en denken over veel zaken hetzelfde. Als adjunct-directeur heb ik vanzelfsprekend al een flinke inbreng, dus het zou gek zijn als ik het over een compleet andere boeg zou gooien.” Ook qua uitstraling verwacht Frank weinig verandering. “Frank Oostdam is door velen binnen de branche een graag gezien en toegankelijke persoonlijkheid. Mijn streven is dit ook te zijn en te blijven.”

Voorzitterschap ECTAA
Op naar de toekomst dus. Reisbizz zal Frank blijven volgen in de aanloop naar de functiewisseling. Gekscherend plannen we fictief alvast een maandelijks koffiemomentje in het nieuwe Reisbizz kantoor in Utrecht. “Tot volgende maand, en kan ik nog één ding zeggen?”, vraagt hij. “Wat ik echt hoop voor de toekomst is dat Frank Oostdam wordt herkozen als President van de  ECTAA, de European association of Travelagents and Touroperators Associations. Dit zou uitermate goed zijn voor de branche, 75 procent van de voor de Nederlandse reisbranche relevante wetgeving wordt hier namelijk bepaald.”