16 juni 2024
Thumbnail voor FTI laat reisprofessionals spelenderwijs El Gouna ontdekken

FTI laat reisprofessionals spelenderwijs El Gouna ontdekken

Op zaterdag 25 november was het zover: ruim vijftig reisagenten vertrokken naar El Gouna in Egypte voor het eerste FTI360-event. Voor dit grootste FTI Benelux-evenement ooit werd in samenwerking met gamificationspecialist Justcurious een spel bedacht om ze spelenderwijs kennis te laten maken met El Gouna en om een ‘360 graden-beeld’ van FTI te geven.

 In totaal waren de reisagenten drie nachten en vier dagen in El Gouna, waar ze overnachtten in het viersterren all inclusivehotel Club Paradisio. Twee ochtenden en een deel van de middag gingen ze - uitgerust met walkietalkies en een tablet met interactieve kaart - in tuktuks met chauffeur op pad om een Wie is de Mol-achtig spel te spelen. Daarbij moesten ze op locaties verspreid door de stad raadsels, puzzels en vragen over FTI Benelux oplossen. Bij elke succesvol opgeloste puzzel kregen ze weer een nieuwe 360 graden-foto van een locatie in El Gouna, op basis waarvan ze moesten raden waar de volgende opdracht te vinden zou zijn. Vervolgens snel in de tuktuk om daarnaartoe te racen.

Zo moesten ze bijvoorbeeld in het Sheraton-hotel op basis van beelden in een control room (een lege hotelkamer) hun teamgenoten per walkietalkie naar plekken met nieuwe aanwijzingen gidsen. En in hotel Ali Pasha kregen ze de opdracht om eerst vragen te beantwoorden en dan op basis van de antwoorden via een soort verrekijkertje de juiste hotelkamer zien te spotten.

De rest van het verhaal lezen? Download het Reisbizz Magazine en lees snel door! In dit artikel lees je ook korte interviews met Shady Rimon van Orascom, de ontwikkelaar van El Gouna, over wat deze bestemming speciaal maakt, en met Anne Raamsteeboers van FTI Benelux. Laatstgenoemde kan alvast verklappen dat er volgend jaar weer een FTI360-event komt.