21 mei 2024
Thumbnail voor Harm Kreulen: wegvallen van D-Reizen leidt tot verschraling distributie

Harm Kreulen: wegvallen van D-Reizen leidt tot verschraling distributie

SCHIPHOL - Door het bankroet van D-reizen valt “een icoon” weg uit de reiswereld, zegt KLM-Nederland-directeur Harm Kreulen tegen deze site. De KLM-bestuurder vindt het triest dat zoveel medewerkers de dupe zijn van het faillissement. Daarnaast vindt er verschraling plaats in de reisretail, aldus Kreulen.


“We hebben jaren goed samengewerkt met D-Reizen. De ticketverkoop ging weliswaar via consolidator Airtrade en binnen pakketreizen, maar we konden hun klanten wel bij ons aan boord verwelkomen”, vervolgt Kreulen.

Op de vraag naar de financiële consequenties voor KLM door het omvallen van D-reizen, meldt hij dat het vooralsnog lijkt mee te vallen aangezien de tickets via Airtrade verkocht werden en Airtrade op regelmatige basis in contact stond met D-Reizen over de ticketverkoop. Het deel dat verkocht is via pakketreizen heeft geen negatieve financiële consequenties voor de luchtvaartmaatschappij. 

Afgelopen dinsdag werd bekend dat het doek was gevallen voor D-reizen. D-rt Groep, het bedrijf achter D-reizen en de grootste retailer in de Nederlandse reisbranche, werd failliet verklaard. Franchise-ondernemingen onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement.

Er wordt druk gekeken naar de mogelijkheden voor een doorstart.