10 mei 2024
Thumbnail voor Headbangen op zee: Karin Niehoff over de Full Metal Cruise van TUI Cruises

Headbangen op zee: Karin Niehoff over de Full Metal Cruise van TUI Cruises

KIEL - Keiharde muziek en luchtgitaar spelen aan boord van een cruiseschip: een combinatie die populairder is dan ooit. De elfde editie van de Full Metal Cruise van TUI Cruises was binnen acht minuten uitverkocht. In de Cruise Special van Reisbizz Magazine vertelt Karin Niehoff, Product Manager Cruises bij TUI Nederland over de themacruise.


De Full Metal Cruise van TUI Cruises is de grootste heavy metal cruise in Europa. Zo’n 2500 gasten kunnen het echte festivalgevoel op volle zee beleven. Bands uit de metal- en rockgenres spelen op drie podia aan boord van Mein Schiff 3. Naast muziek is er voor de metalgangers genoeg te beleven: metal karaoke, signeersessies, lezingen, workshops, metal yoga, een bioscoop en tatoeëerders. “Alles wat bij een festival hoort naast muziek”, aldus de rederij. De elfde editie van de Full Metal Cruise is van 10 tot 15 september 2024. De vijfdaagse evenementreis begint in Kiel en gaat onder andere naar Alesund en Bergen in Noorwegen. “De cruise heeft niet ieder jaar dezelfde route, er wordt gekeken naar de behoefte van de klanten”, vertelt Karin.

Het idee voor de Full Metal Cruise is ontstaan uit een samenwerking van TUI Cruises en International Concert Services. “Zij organiseren onder andere het Wacken Open Air Heavy Metal festival”, gaat Karin verder. “Een groot Duits festival op gebied van Heavy Metal muziek. Zij hadden al geruime tijd het idee voor een Full Metal Cruise, maar misten de juiste partner. Als een jong en innovatief bedrijf wilde TUI Cruises graag iets nieuws doen en zo kwam de samenwerking tot stand in 2012. Hierna volgden nog meer thema(muziek)cruises zoals Rockliners met rock artiesten, Carnavalscruises en Schlagercruises met bijvoorbeeld Helene Fischer. TUI Nederland organiseerde dit jaar ook een themacruise aan boord van het riviercruiseschip Dutch Grace; deze maand reisde een groep reisagenten mee die het thema Ibiza en Oktoberfest ervaarden met een DJ en artiest Otto Wunderbar.”

Wordt de cruise ook door Nederlandse reizigers geboekt?
“Het zijn Heavy Metal fans van over de hele wereld. Er zijn dus ook Nederlanders aan boord, maar ook Engelsen, Scandinaviërs, maar zelfs mensen vanuit Australië en Canada.”

Meer weten over de themacruise(s) van TUI? Lees dan het hele artikel in de Cruise Special van Reisbizz Magazine.