14 april 2024
Thumbnail voor Het team van Canary-Hiking ziet bosbrand Tenerife met lede ogen aan

Het team van Canary-Hiking ziet bosbrand Tenerife met lede ogen aan

TENERIFE – De bosbrand op het Canarische eiland Tenerife is maar lastig onder controle te krijgen. De brand die twee dagen geleden startte in het hart van een natuurgebied in het noordoosten van Tenerife, is inmiddels de bergkam over en bereikt nu ook in het Noorden: La Orotava, La Victoria en Santa Úrsula. Reisbizz sprak Jeanne van den Reek, founder van Canary-Hiking.


Met de komst van blusvliegtuigen in de ochtend hoopt Jeanne dat de brand onder controle is te krijgen. “Het zo belangrijke ecosysteem van het Canarisch dennenbos krijgt harde klappen. Er is al zoveel natuur en leven verwoest. Als natuurliefhebber en fervent wandelaar doet het pijn en raken de beelden van de brand keihard”, vervolgt Jeanne.

Gelukkig nu geen groepsreizen
De groepen van Canary-Hiking, lopen de GR131 op Tenerife, een etappe door dit prachtige gebied. “Gelukkig zijn er nu geen groepsreizen, dat begint allemaal weer in het najaar. In december gaat onze groepsreis op Tenerife weer van start. We gaan de route onderzoeken als alles weer toegankelijk is want op dit moment zijn verschillende etappes verwoest”, volgens Jeanne.

Canary-Hiking heeft inmiddels het team verder uitgebreid, naast Jeanne en Astrid is onlangs Mauk mede-eigenaar.

Jeanne sluit af met een shout out naar alle brandweerlieden, en alle andere partijen die hun handen vol hebben aan deze verschrikkelijke brand.

Wil je meer lezen over Canary-Hiking en hun reizen? Bezoek dan de website hier.