19 juli 2024
Thumbnail voor Israël weer open voor buitenlandse toeristen

Israël weer open voor buitenlandse toeristen

TEL AVIV - Met ingang van zondag 9 januari zijn buitenlandse toeristen weer welkom in Israël. Toeristen die volledig gevaccineerd zijn of hersteld zijn van een coronabesmetting kunnen het land bezoeken, mits zij voldoen aan de dubbele testverplichting. Zowel voor vertrek als direct na aankomst is een coronatest verplicht. Dat meldt het Israëlische ministerie van Toerisme.


De grenzen van Israël zijn sinds maart 2020 grotendeels gesloten geweest voor buitenlanders. In november was Israël eventjes open voor toeristen, maar ging al snel weer dicht vanwege omikron. De afgelopen maanden was het wel mogelijk voor kleine groepen gevaccineerde toeristen en eerstegraads familieleden van Israëliërs om het land te bezoeken. Vanaf zondag 9 januari zijn de grenzen ook weer geopend voor individuele toeristen.

Israëlisch minister van Toerisme, Yoel Razvozov: “De terugkeer van gevaccineerde buitenlandse toeristen en het opheffen van de quarantaineverplichting voor gevaccineerde Israëli’s die terugkeren uit het buitenland zijn juiste en rechtvaardige stappen in deze periode. Ik dank mijn collega's in de regering die begrip hadden voor de benarde situatie van de toeristenindustrie en het met mij eens waren dat de schade groter was dan de voordelen.”

Lees meer over de bestemming Israël via onze zustersite Triptalk.