10 mei 2024
Thumbnail voor José van Felius ontdekt St. Maarten en St. Eustatius: ‘Saint Martin, je t’aime deja’

José van Felius ontdekt St. Maarten en St. Eustatius: ‘Saint Martin, je t’aime deja’

PHILIPSBURG - Op uitnodiging van USP Marketing ging José van Felius, TUI at Home, vorige maand namens Reisbizz Magazine op verkenning op het prachtige eiland Sint Maarten en werd tevens een bezoek gebracht aan het kleine Sint Eustatius. “Qua natuur is november de beste reismaand om naar Sint Eustatius te reizen.”


José verbleef tijdens haar ontdekkingsreis twee nachten in het Franse deel van Sint Maarten, twee nachten in het Nederlandse deel en sluit af met een bijzonder “toetje”. “Ik vlieg naar het kleine eiland Statia (Sint Eustatius), een onontdekt pareltje op twintig minuten vliegen.”

Het landschap in het Franse deel is heuvelachtig, maar door te weinig regen is het er momenteel erg droog. “Ik vraag onze gids wanneer de beste reistijd is. Qua natuur is dat in november, zegt hij, dan is alles op zijn groenst. Maar ook de rest van het jaar is deze bestemming goed te bezoeken. Er is wel sprake van een hoog en laagseizoen. Wil je wat voordeliger weg, dan zijn de zomermaanden een goede optie. Een aantal hotels zijn tijdens bepaalde maanden gesloten.”

Het Franse deel van het eiland is volgens José in alle opzichten echt Frans. “Terwijl we rondrijden met onze Franse gids Fabian zie ik wuivende palmen, hippe Franse winkeltjes, gekleurde huizen en doorkijkjes naar zee. En niet te vergeten, ontelbaar veel restaurants, want ook op gastronomisch gebied kun je hier je hart ophalen. Hoe fijn is het om een mooie jurk aan te trekken of te lunchen met je voetjes in het zand. Saint Martin, je t’aime deja!”

Wil je meer weten over José haar ervaring op het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten en wat ze vond van Sint Eustatius? Lees dan haar hele reisverslag in de nieuwste uitgave van Reisbizz Magazine.