13 mei 2024
Thumbnail voor Kees Bikker: Een studiereis op zakformaat

Kees Bikker: Een studiereis op zakformaat

DEN HAAG - Blogger Kees Bikker heeft na een lange tijd druk bezig geweest te zijn met het boeken van reizen besloten om weer te gaan netwerken. In Reisbizz Magazine schrijft hij over het netwerken met zijn collega’s en zijn ervaring tijdens het Reisbizz Society Evenement. “Ik ben van januari tot ver in maart dag in dag uit bezig geweest met werken. Alleen maar dat. Misschien wel zes dagen per week. Tien weken lang als ZZP’er door buffelen”, vertelt Kees.


“Totdat de eerste uitnodigingen voor productpresentaties, workshops en seminars weer in mijn mailbox binnen begonnen te komen. Je kent ze wel: ergens op een mooie (of minder mooie) locatie, borreltje, hapje eten, speeddates, of juist een plenaire presentatie van een toeristische bestemming. Altijd leuk, want je wordt er nooit dommer van. Er valt nog eens wat te winnen en deze ZZP’er ziet nog eens wat collega’s in levenden lijve.

En terwijl mijn agenda het haast nog niet aan kon, wist ik de verleiding niet te weerstaan en schreef me rücksichtslos voor van alles in. Tenerife, Koh Samui en Sarawak konden op mijn bezoek rekenen. ‘s Ochtends na het sporten moest ik er echt over nadenken om eerst mijn agenda te checken en daar mijn kledingstijl op aan te passen. Vanmiddag naar Costa Brava? Even geen trainingspak met hoodie maar een fris overhemd uit de kast.

In een paar weken tijd zag ik honderden nieuwe en bekende gezichten. Opnieuw linken met collega’s die ik al maanden niet had gezien. Nieuwe contacten aanknopen met hoteliers, touroperators en luchtvaartmaatschappijen. Thuiskomen met stapels visitekaartjes, maar ook nieuwe kennis en vooral inspiratie. Maar na een paar weken event-hoppen, kwam toch ook wel weer het verzadigingspunt en begon ik wat kritischer naar nieuwe uitnodigingen te kijken. Totdat de Reisbizz Society vrij last-minute met een evenement kwam.”

Ben je benieuwd hoe Kees het Reisbizz Society Event heeft ervaren? Lees dan het volledige blog van Kees Bikker in het nieuwste magazine.