AMSTELVEEN - KLM serveert vanaf deze week in de World Business Class een volledig nieuw menu, samengesteld door Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije***. De luchtvaartmaatschappij werkte eerder succesvol samen met het echtpaar. KLM prijst Jonnie's eigentijdse stijl en Thérèse's expertise op het gebied van wijnen en gastvrijheid.
Boers gebruik van herkenbare, verse, lokale ingrediënten en gebalanceerd gebruik van dierlijke eiwitten en zorgvuldig gekozen lokale leveranciers benadrukken de duurzaamheidsdoelstellingen van KLM, zo stelt de maatschappij. Het nieuwe menu zal ook verschillende vegetarische opties bevatten.
Elk kwartaal wordt een ander menu geserveerd. Tot juli 2022 kunnen WBC-passagiers de volgende gerechten verwachten:
Voorgerechten
- Tartelette gevuld met romige appel-aardappel salade en groene asperges
- Proeverij van voorafjes; gegrilde courgette in tahincrème, salade van kikkererwten, knoflookfeta en notensalade
Keuze in hoofdgerechten
- Selectie van lokale delicatessen: een traditioneel vegetarisch stoofpotje met geroosterde paprika, compôte van gesmoorde ui en tomaten en een puree van aardappel
- Gebakken zalm met broccolini, gepofte tomaatjes en couscous
- Kippendij in een jus van steranijs geserveerd met gestoofde groene kool en aardappelpuree
De gerechten van Jonnie Boer worden vergezeld van een scala aan exquise wijnen, waaronder Masi Tupungato - Passo Doble - 2019- Mendoz, Argentinië en Domaine de Grangeneuve L'Initiale H – 2020 – Rhône – Frankrijk.
Nieuw servies
In de tweede helft van 2022 start KLM ook met het introduceren van nieuw servies in haar World Business Class, opnieuw ontworpen door Marcel Wanders. Het porselein is gemaakt van beenderporselein en het dienblad van lichtgewicht, robuust en recyclebaar polypropyleen.