20 april 2024
Thumbnail voor Leonie Kuijs viert éénjarig jubileum van World Explorers: Ligt nog veel potentie

Leonie Kuijs viert éénjarig jubileum van World Explorers: Ligt nog veel potentie

AMSTERDAM - Leonie Kuijs viert deze maand de eerste verjaardag van haar touroperator World Explorers. Onder dit merk biedt zij maatwerk rondreizen buiten Europa aan met een focus op kleinschalige lokale partijen. “Dat het zo voortvarend zou gaan met zoveel enthousiaste reacties, aanvragen en boekingen, had ik echt niet durven dromen”, vertelt Leonie aan Reisbizz.nl.


Wel was het een flinke domper toen er afgelopen november werd gedacht dat de ergste coronaperikelen geweest waren, maar de Omikron-variant om de hoek kwam kijken. “Gelukkig hadden we op dat moment nog helemaal geen korte termijn vertrekken staan, dus hebben we daar geen directe kosten van gehad”, vertelt Leonie. In die periode zijn de nieuwe boekingen wel even uitgebleven. “Pas nadat de laatste maatregelen langzaam verdwenen, begon de vraag naar verre bestemmingen weer toe te nemen. Eerst vooral Costa Rica, Jordanië en IJsland. Later kwamen er steeds meer bestemmingen bij.” Hierin merkt ze dat ook buiten Europa één maand van te voren boeken op eens heel normaal is.

Uitbreiding
Daarna kreeg Leonie te maken met dezelfde ‘problemen’ als iedereen in de sector; veel werk, weinig handen en maar 24 uur in een dag. “Het was een hele opgave om alle aanvragen en boekingen tijdig te verwerken. Je wil namelijk als ‘newbie’ geen antireclame maken, dus werden de weekenden, avonden en nachten al snel geblokt voor World Explorers.” Het is inmiddels zo druk dat Leonie op zoek blijft naar medewerkers. “Nicolette Vrasdonk, een oud-ZRA, is onlangs begonnen en we zijn op zoek naar nog een collega die full-time aan de slag kan.”

“Zolang Personal Touch Travel groeit, groeien wij ook”

World Explorers heeft een exclusieve samenwerking met Personal Touch Travel en dit bevalt Leonie heel goed. “Er is eerlijk en open contact tussen World Explorers en de specialisten. Het gevoel overheerst dat we echt als team een boeking binnenhalen, waarbij openheid van zaken en snelle directe communicatie erg belangrijk is. Na terugkomst van klanten worden we altijd even persoonlijk gebeld om te melden hoe geweldig hun klanten het hebben gehad.” Vooralsnog is er voor Leonie geen reden om een samenwerking met een andere partij aan te gaan. “Sterker nog, het is zo druk dat er op dit moment geen mogelijkheid bestaat om meer markten te bedienen. Ook ligt er nog veel potentie in zowel het aantal bestemmingen dat World Explorers aanbiedt als in het aantal boekende ZRA’s. Zolang Personal Touch Travel groeit, groeien wij ook.”

Doorpakken
Zodra duidelijk werd dat corona de reiswereld niet langer volledig in de greep zou houden, heeft de touroperator zich verder ontwikkeld zoals verwacht. “De boekingen namen snel toe en inmiddels zijn we aan het uitbreiden met medewerkers en heb ik mijn kantoor aan huis ingeruild voor een kantoor in de Houthavens waar ik nu elke dag met veel plezier naartoe fiets. Door het uitbreiden van het team kunnen we ook meer bestemmingen aan ons aanbod toevoegen, aangezien Nicolette andere delen van de wereld heeft gezien dan ik.” Leonie zou deze ontwikkeling graag zo voortzetten en uiteindelijk doorgroeien tot een volwaardig huismerk met volledige dekking voor Personal Touch Travel. “Lekker zo blijven doorpakken dus.”

Op de hoofdfoto Leonie in Cambodja