15 april 2024
Thumbnail voor Lufthansa schrapt ook naar Schiphol veel vluchten door staking

Lufthansa schrapt ook naar Schiphol veel vluchten door staking

Door de staking van het grondpersoneel ziet Lufthansa zich genoodzaakt om aanstaande donderdag en vrijdag ongeveer de helft van de vluchten van Schiphol naar Frankfurt en München te annuleren. Het is niet uitgesloten dat er later nog meer geschrapt wordt. Reizigers kunnen als alternatief niet van de trein gebruikmaken, want daar wordt ook gestaakt.

Het grondpersoneel eist een salarisverhoging van 12,5 procent, maar Lufthansa wil niet verder gaan dan 10 procent over een periode van 28 maanden. Daarom wordt opnieuw vanaf woensdagavond het werk neergelegd. Het is op personeelsgebied al langer onrustig bij de Duitse maatschappij. Zo werd er afgelopen zaterdag nog gestaakt bij de technische afdeling en de vrachtafhandelingsafdeling.

Met name naar Frankfurt is de trein normaal een goed alternatief bij vluchtannuleringen. Maar tegelijkertijd met het grondpersoneel van Lufthansa staken ook de Duitse machinisten voor betere arbeidsvoorwaarden, waardoor de ICE van Amsterdam naar Frankfurt in ieder geval donderdag en vrijdagochtend niet rijdt. Wel blijft KLM gewoon op die route vliegen.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.