2 maart 2024
Thumbnail voor Malta bereikt vaccinatie mijlpaal: 50 procent van de bevolking gevaccineerd

Malta bereikt vaccinatie mijlpaal: 50 procent van de bevolking gevaccineerd

HOOFDDORP – Malta heeft een belangrijk punt in de vaccinatiecampagne bereikt. Sinds deze week is meer dan de helft van de volwassen bevolking gevaccineerd met ten minste één dosis van het vaccin. Zo’n twintig procent heeft ook al een tweede dosis toegediend gekregen.


Vandaag zijn op Malta niet-essentiële winkels en diensten geopend en het eiland heeft plannen om binnen twee weken verdere maatregelen te versoepelen. Daarnaast heeft het land ook normen vastgesteld voor de toediening van het coronavaccin, sinds het nationale vaccinatieprogramma van start ging aan het einde van 2020.

Ook 40- en 50-plussers in Malta kunnen zich vanaf heden registreren voor een vaccin. Hiermee is Malta het eerste land dat, volgens een gefaseerde aanpak, het vaccin verstrekt aan de leeftijdsgroep van de algemene bevolking van veertig jaar en ouder. In de oudere leeftijdsgroepen werd het vaccin al toegediend waarbij in alle leeftijdsgroepen rond de negentig procent van de mensen zijn ingeënt.

Tourism Recovery Plan
“Deze cijfers beloven veel goeds wanneer Malta vanaf 1 juni 2021 weer toeristen verwelkomt, zoals momenteel gepland staat”, meldt Johann Buttigieg, CEO van de Malta Tourism Authority. In Malta worden verschillende campagnes gelanceerd als onderdeel van het Tourism Recovery Plan. Hiermee wil het land toeristen, hotels en touroperators stimuleren om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van een veilige, gezonde en broodnodige zomervakantie.