9 mei 2024
Thumbnail voor Mattijs ten Brink vertrekt per direct als CEO bij Sunweb Group

Mattijs ten Brink vertrekt per direct als CEO bij Sunweb Group

ROTTERDAM - Mattijs ten Brink legt per direct zijn functie neer als CEO van de Sunweb Group. Dat maakt de reisorganisatie vandaag bekend. Tot zijn vervanger is aangesteld neemt Lars Löfgren, Chairman of the Board, tijdelijk zijn functie over.


In de transitiefase zal Löfgren nauw samenwerken met Managing Director Jeroen de Swart, CFO van Sunweb Group.

Ten Brink sloot zich in december 2019 aan bij de Sunweb Group. “Hij heeft het bedrijf succesvol door de coronacrisis geleid. Na het overwinnen van de crisis, gaat Sunweb verder in haar weg om Europa’s toonaangevende digitale vakantie-expert te worden. Na een discussie tussen Mattijs en de Raad van Bestuur over hoe de organisatie het beste geleid kan worden tijdens deze reis, zijn er verschillende visies naar voren gekomen”, luidt de aankondiging van de Sunweb Group. Volgens de reisorganisatie is er gezamenlijk overeengekomen dat Ten Brink terug zal treden uit zijn functie als CEO om andere mogelijkheden buiten de Sunweb Group na te streven.

“Namens de Raad van Bestuur wil ik Mattijs bedanken voor zijn bijdrage en betrokkenheid in de afgelopen jaren”, laat zijn tijdelijke opvolger Lars Löfgren weten. “Dankzij zijn uitgebreide ervaring in de reisindustrie en sterke leiderschap heeft hij Sunweb geleid door de uitdagingen van de coronapandemie en de weg vrijgemaakt voor de reis van de Sunweb Group in de komende jaren. We wensen Mattijs het allerbeste voor zijn verdere carrière en privéleven.”