18 mei 2024
Thumbnail voor Met HAL op cruisereis naar grootste staat van de VS: ‘Lastig omschrijven wat Alaska zo mooi maakt’

Met HAL op cruisereis naar grootste staat van de VS: ‘Lastig omschrijven wat Alaska zo mooi maakt’

JUNEAU - Met een oppervlakte van 1.481.347 km² is Alaska de grootste staat van de VS. Holland America Line biedt verschillende cruisereizen naar Alaska en legt in de Cruise Special van Reisbizz Magazine uit waarom dit op je bucketlist moet staan. “Van cruciaal belang dat wilde gebieden écht wild blijven.”


Het is volgens de rederij lastig te omschrijven wat Alaska zo mooi maakt. “Glacier Bay National Park is een must-see voor natuurliefhebbers: hier gaat de wildernis nog ongerept zijn gang. Het gebied doet qua grootsheid niet onder voor bijvoorbeeld de Grand Canyon of Yellowstone National Park.” Dat geldt overigens voor de hele staat, stelt HAL. “Zo vind je in Denali de hoogste berg van het Noord-Amerikaanse continent: Mount Denali, een reus van maar liefst 6194 meter hoog. Het park zelf is ook gigantisch – qua oppervlakte zo groot als de helft van Nederland – en biedt een diversiteit aan flora en fauna. Hier spot je met wat geluk elanden, kariboes, vossen, wolven en grizzlyberen.”

Tijdens de cruises naar Alaska komen lokale gidsen en rangers aan boord die vol enthousiasme informatie geven over het ecosysteem en de eeuwenoude cultuurhistorie. “Zo krijg je nog meer waardering en begrip voor al het moois om je heen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het oprukkende gletsjerijs de oorspronkelijke Huna Tlingitbevolking dwong om hun huizen te verlaten, en waarom het van cruciaal belang is dat wilde gebieden écht wild blijven.”

Meer weten over de cruisereizen die HAL aanbiedt naar Alaska en waar de routes allemaal langskomen? Lees dan het hele artikel in de Cruise Special van Reisbizz Magazine.