15 april 2024
Thumbnail voor Mieke De Schepper benoemd tot nieuwe CEO van Sunweb Group

Mieke De Schepper benoemd tot nieuwe CEO van Sunweb Group

Sunweb Group heeft Mieke De Schepper benoemd als nieuwe CEO van de gehele groep. De Schepper neemt ervaring vanuit haar functies bij verschillende online- en reisbedrijven mee. “Ze zal Sunweb Group leiden in de ontwikkeling, uitbreiding en innovatie van haar activiteiten, waarbij ze voortbouwt op het digitale leiderschap en de strategie van het bedrijf”, aldus Sunweb.

De Schepper was eerder Chief Commercial Officer bij Trustpilot en momenteel is ze lid van de raad van commissarissen van Trivago N.V en Just Eat Takeaway.com N.V. Bij de Expedia Group en Amadeus heeft ze ervaring op het gebied van strategie, product, marketing, sales en leiderschap in verschillende sectoren opgedaan. Hier had ze leiderschapsrollen op zowel regionaal als wereldwijd niveau.

De Schepper heeft Belgische roots en woonde meer dan twintig jaar in het buitenland waarna ze terugkeerde naar Nederland, waar ze haar jeugd doorbracht.

De benoeming van Mieke De Schepper sluit volgens Sunweb Group goed aan bij de strategie van het bedrijf. “Het bedrijf wil een voortrekkersrol in de vakantie-industrie op zich nemen door op maat gemaakte pakketreizen aan te bieden aan een breed publiek. Door klanten keuzes, flexibiliteit en comfort te bieden in een online boekingsproces, wil Sunweb Group de toonaangevende digitale vakantie-expert in Europa worden”, aldus de reisorganisatie.

Spannende tijd
“Sunweb Group speelt een belangrijke rol in de Europese reismarkt. Ik zie ontzettend veel ondernemerschap in het bedrijf, waardoor Sunweb Group goed is gepositioneerd om de marktpositie te versterken en uit te bouwen”, vertelt De Schepper. "Ik vind het geweldig om me bij Sunweb Group aan te sluiten in zo'n spannende tijd in de reisindustrie. Het 'asset light'-bedrijfsmodel van Sunweb Group maakt flexibiliteit mogelijk wat versterkt wordt door de goede samenwerking met het partner netwerk. Daardoor kunnen wij ons snel en effectief aanpassen aan veranderende behoeften van de consument, wat ons onderscheidt van anderen in de markt.”

De Schepper neemt op 1 mei 2024 de rol van CEO op zich.

Heb jij de Reisbizz App al? Download onze gratis app in de Google Play Store of Apple App Store en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws.