9 mei 2024
Thumbnail voor MSC Cruises ‘eerste grote lijn’ met Green Marine Europe certificering

MSC Cruises ‘eerste grote lijn’ met Green Marine Europe certificering

GENÈVE - MSC Cruises is de eerste grote cruiserederij die de Green Marine Europe certificering heeft ontvangen, een vrijwillig milieucertificeringsprogramma voor de maritieme industrie.


MSC Cruises behaalde de hoogst mogelijke score op acht prestatie-indicatoren die volgens de organisatoren "uitmuntendheid en leiderschap op milieugebied" vertegenwoordigen. Kapitein Minas Myrtidis, VP Environmental Operations and Compliance van MSC Cruises, nam de prijs namens de cruisemaatschappij in ontvangst.

De emissie-intensiteit van de scheepsactiviteiten van MSC Cruises is sinds 2008 met 33,5 procent gedaald en het bedrijf heeft er vertrouwen in dat het in 2030 een reductie van 40 procent zal hebben bereikt. Het vlaggenschip van de lijn, MSC Euribia, heeft in juni 2023 's werelds eerste massabalansreis met een netto nul broeikasgasemissie van Frankrijk naar Denemarken gemaakt.

"We zijn enorm trots op het behalen van de hoogst mogelijke rating voor alle criteria. Het Green Marine Europe certificaat is een bewijs van het harde werk en de inzet van iedereen in ons bedrijf. Onze certificering onderstreept onze sterke resultaten evenals onze inzet voor prestatieverbetering, transparantie en verantwoordelijkheid", aldus Kapitein Myrtidis.