24 juli 2024
Thumbnail voor Nederlanders verplicht in quarantaine in Noorwegen

Nederlanders verplicht in quarantaine in Noorwegen

DEN HAAG - Noorwegen geldt als veilig vakantie- en zakenreisland, de kleurcode voor Noorwegen is groen. Vanaf maandag 26 juli gelden er echter inreisbeperkingen. Niet volledig gevaccineerde reizigers moeten verplicht in quarantaine.


Vanaf 26 juli 2021 gelden de volgende regels:

Reizigers die langer dan 1 week geleden hun 2e vaccinatie hebben gekregen zijn welkom. Hetzelfde geldt voor een vaccinatie met het Janssen-vaccin, alleen moet die langer dan drie weken geleden zijn gezet.

Ziet Noorwegen een reiziger als volledig gevaccineerd, dan mag men met een coronabewijs (Digitale Corona Certificaat - DCC) naar Noorwegen reizen, zonder testen en quarantaine.

Minderjarige kinderen mogen meereizen als de ouders volledig gevaccineerd zijn. Als de minderjarige kinderen niet (volledig) gevaccineerd zijn dan moeten zij binnen 72 uur voor aankomst worden geregistreerd. Minderjarigen boven de 12 jaar moeten een negatieve antigeentest laten zien die niet ouder is dan 24 uur voor aankomst in Noorwegen. Zij zullen na aankomst in Noorwegen worden getest.

Niet (volledig) gevaccineerde minderjarigen moeten 10 dagen in quarantaine. Na 3 dagen kan men zich opnieuw laten testen. Als de uitslag negatief is, kan de minderjarige eerder uit quarantaine.

Lees het volledige advies op de website van de overheid.