18 mei 2024
Thumbnail voor Noël ten Thije viert 12,5 jarig jubileum: ‘Dat we de coronacrisis hebben doorstaan is ook een feestje waard’

Noël ten Thije viert 12,5 jarig jubileum: ‘Dat we de coronacrisis hebben doorstaan is ook een feestje waard’

DEN HAM - Noël ten Thije, TravelXperts Den Ham, viert aankomende vrijdag haar 12,5 jarig jubileum. April vorig jaar stapte Noël met haar VakantieXperts reisbureau over naar de franchise-formule van The Travel Club. Inmiddels heeft ze haar kantoor uitgebouwd tot een team van vier - met collega’s Corine, Wendy en Mariët - en is ze de coronacrisis te boven gekomen. Met Reisbizz.nl kijkt ze terug op de afgelopen 12,5 jaar.


Vrijdagavond wordt het jubileum gevierd met een groots feest. “Dit wilde ik eigenlijk al doen met het tienjarig bestaan, maar dat kon niet vanwege corona. Ik wil het graag persoonlijk vieren met familie, vrienden en bekenden uit de branche. En eigenlijk is het ook wel een feestje waard dat we de coronacrisis goed hebben doorstaan, dus we slaan twee vliegen in één klap”, vertelt ze.

Eentonig
Noël begon 12,5 jaar geleden bij toeval voor zichzelf. “Ik kwam bij VakantieXperts vandaan en ik zag een vacature bij Silverjet Vakanties als reisbureau accountmanager. Zij zochten een ZZP’er die voor 2,5 dag per week de Noordelijke regio op zich nam en die daarnaast voor zichzelf werkte. Ik solliciteerde en ben daarbij begonnen als ZRA bij VX.” Toch pakte dat niet uit zoals Noël dat gedacht had. “Het werken op een sales functie leek mij leuk en dat heb ik altijd geambieerd, maar het viel me een beetje tegen. Continu op pad en steeds met hetzelfde verhaal. Dat was voor mij wat eentonig.”

Haar ZRA-schap ging juist in de lift en na een jaar bij Silverjet besloot ze verder te gaan met haar reisbureau aan huis. “Ik kreeg het daarna zo druk, dat ik een medewerker in dienst moest nemen. Toen er later nog iemand bij kwam, zijn we naar het pand gegaan waar we momenteel zitten en ben ik van ZRA overgegaan naar franchise. Kostentechnisch was dat interessanter.” Inmiddels is Noël 12,5 jaar verder.

Volwaardig reisbureau
Het opwerken tot een volwaardig reisbureau is voor Noël het absolute hoogtepunt geweest in de afgelopen jaren. “Ik ben trots dat ik het zo ver heb kunnen brengen en dat het allemaal zo gelopen is. Maar ook dat je wordt gewaardeerd en uitgenodigd voor studiereizen. Zien doet verkopen en dat voel ik ook echt zo. Ik ben eens met Tenzing Travel mee geweest naar West-Canada, waarna de boekingen voor deze regio omhoogschoten.” Daarnaast is Noël trots op hoe ze de coronatijd doorgekomen zijn en dat het reisbureau nu een regionale functie heeft. “Het is fijn om te zien dat mensen na zo’n periode de toegevoegde waarde van een reisbureau zien.”

‘Kiek’n wat wordt’
Echte concrete toekomstplannen heeft Noël niet. “Door corona heb ik leren leven met de dag. Ik zie het wel. Of zoals we op z’n Twents zeggen ‘Kiek’n wat wordt’. Ik hoop gewoon dat we weer fatsoenlijke reizen kunnen boeken zonder over alles na te hoeven denken. We hebben net weer een leuk team en daar ben ik heel dankbaar voor. Ook ben ik er achter gekomen dat er werkelijk niets anders is wat me leuk zou lijken of wat bij me zou passen. Dan blijf ik toch echt liever in mijn geliefde reisbranche.”