18 oktober 2024
Thumbnail voor Nog dagen hinder na vandalisme op het Berlijnse spoor

Nog dagen hinder na vandalisme op het Berlijnse spoor

De Duitse spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn verwacht nog dagen hinder nadat onbekenden spoorkabels in Berlijn in de nacht van donderdag op vrijdag in brand hadden gestoken. Daardoor werden vrijdag diensten afgelast en liepen andere vertraging op.

"Omdat er meerdere kabels zijn geraakt, gaan de reparatiewerkzaamheden het hele weekend door. Naar verwachting is het treinverkeer tot begin volgende week beperkt", meldt Deutsche Bahn. De gevolgen gelden voor lokale, regionale en langeafstandstreinen.

Volgens de spoorwegmaatschappij is het uitgesloten dat de brand door een technische fout ontstond, en is "vandalisme" de oorzaak van de schade. De Berlijnse politie onderzoekt de zaak.

Duitsland heeft de laatste tijd vaker te maken gehad met vandalisme op het spoor. Enkele dagen geleden werd het treinverkeer verstoord in Bremen en Hamburg nadat ook daar kabels waren beschadigd.

Frankrijk kampte bij de start van de Olympische Spelen met soortgelijke problemen. Op de dag van de openingsceremonie strandden tienduizenden reizigers omdat kabels van de hogesnelheidslijnen van de TGV waren doorgeknipt en in brand waren gestoken.