19 juni 2024
Thumbnail voor Ontruiming op Tenerife door grote natuurbrand

Ontruiming op Tenerife door grote natuurbrand

SANTA CRUZ - Op Tenerife worden meerdere dorpen ontruimd om een natuurbrand. Die brak uit in het nationale park bij de vulkaan El Teide.


Het vuur grijpt om zich heen in het noordoosten van het Spaanse eiland. Het lastig begaanbare terrein daar bemoeilijkt het werk van de brandweer, die volgens plaatselijke media ook helikopters inzet bij de bluswerkzaamheden. Inwoners van het gebied worden in veiligheid gebracht.

De Canarische Eilanden, waar Tenerife deel van uitmaakt, zijn de afgelopen week geteisterd door een hittegolf. Hulpdiensten hebben gewaarschuwd dat er door de droogte een verhoogd risico is op bosbranden. Op het onder toeristen populaire Tenerife zou inmiddels al een gebied zijn verwoest van 130 hectare.

UPDATE

De grote natuurbrand die sinds woensdagochtend op Tenerife woedt, heeft zich in 24 uur tijd verspreid over een gebied van zo'n 1800 hectare. De ruim 250 brandweerlieden en militair personeel hebben moeite met het bedwingen van de brand. "De brand is uit de hand gelopen, de vooruitzichten zijn niet positief", zei de president van de Canarische eilanden, Fernando Clavijo, op een persconferentie in Santa Cruz.

De brand brak uit in het nationale park bij de vulkaan El Teide. Het lastig begaanbare terrein met steile ravijnen bemoeilijkt het werk van de brandweer.