14 april 2024
Thumbnail voor Passagiers van de Norwegian Dawn mogen van boord

Passagiers van de Norwegian Dawn mogen van boord

Voor de passagiers van het cruiseschip Norwegian Dawn, waaronder ook Nederlanders, komt een einde aan een onvrijwillig langer verblijf aan boord vanwege de vrees voor een cholera-uitbraak. Inmiddels blijkt dat er geen sprake is van cholera.

Na een vergadering met de autoriteiten is aangekondigd dat het schip mag aanmeren op het Oost-Afrikaanse eiland Mauritius. De eerste passagiers zouden dinsdagochtend om 06.00 uur lokale tijd van boord kunnen gaan.

De monsters die zondag bij ongeveer vijftien opvarenden werden genomen, vertonen geen tekenen van cholera, aldus het ministerie van Volksgezondheid van het eiland. De zieken hadden last van diarree en moesten braken en werden geïsoleerd in hun kamers.

Na de ziektegevallen op de Norwegian Dawn weigerden de autoriteiten van Mauritius het schip zondag in de haven van de hoofdstad Port Louis toe te laten. Eerder had het Franse eiland La Réunion het schip ook al tegengehouden. Zuidelijk Afrika heeft te maken met een van de ergste cholera-uitbraken in jaren.