1 maart 2024
Thumbnail voor Sambasso Alliantie B.V. opgeheven

Sambasso Alliantie B.V. opgeheven

ZWOLLE - Sambasso, de samenwerking van gespecialiseerde reisaanbieders en reisspecialisten, stopt ermee. Door de aanhoudende coronacrisis en te grote toekomstige onzekerheden, hebben de aandeelhouders en directie van Sambasso Alliantie B.V. het besluit moeten nemen om te stoppen.


Het bedrijf gaat de activiteiten gefaseerd afbouwen. In overleg met de betrokken partijen wordt er besproken welke diensten en services eventueel voortgezet kunnen worden in een andere vorm waarbij Fadiro de ontwikkelde techniek zal onderhouden.

“Bijna ongemerkt zijn er het afgelopen jaar zowel reisagenten als leveranciers afgehaakt en is het onzeker of we in deze moeilijke tijd in staat zijn goede alternatieven tijdig en volwaardig op te tuigen”, laat het bedrijf weten in een bericht. De aangesloten leveranciers en retail worden dan ook van hun verplichtingen ontheven en de contracten worden opgezegd.

Sambasso heeft zowel retail als leveranciers geïnformeerd. Het bedrijf is in gesprek met de leveranciers om de reislabels een doorstart te geven en de merknamen te handhaven als zelfstandig retail-label. “Bij voldoende belangstelling kunnen specifieke Sambasso services mogelijk voorgezet worden door Fadiro.”

Nog steeds vertrouwen
De onlangs geïntroduceerde Sambasso Incasso Module zal door Fadiro als alternatief voor de directe consumentenincasso verder doorontwikkeld worden en neutraal beschikbaar komen voor de gehele retail. Ook gaat Sambasso in gesprek om de Sambasso App in een ongebonden en neutrale vorm beschikbaar te krijgen. De eindverantwoording komt dan bij Travelia te liggen. Fadiro zal dan vanuit BAS zorgdragen voor een correcte aanlevering van de data en reisgegevens van de reizigers.

De directie en aandeelhouders hebben nog steeds vertrouwen in een totaalpakket van Omnichannel diensten en reislabels specifiek voor de retail. “Als Sambasso zijn we echter niet langer in staat dat pakket verder uit te bouwen en te ondersteunen. Bert Wildeman zal de afbouw van de Sambasso activiteiten in overleg afronden en vertrekt per 1 oktober 2021.”