14 april 2024
Thumbnail voor Sunny Cars: alles wat je moet weten over de tolwegen deze zomer

Sunny Cars: alles wat je moet weten over de tolwegen deze zomer

ROTTERDAM - De zomervakantie is begonnen. Om die reden deelt Sunny Cars alle ins en outs over tolwegen op de bestemming waar Nederlanders de meeste auto’s huren.


Volgens de autoverhuurder is een creditcard in Spanje een must. De meeste autosnelwegen in Spanje zijn namelijk tolwegen. “Hoewel je op verschillende manieren kunt betalen - van  cash tot een tolbadge en op sommige wegen zelfs met je eigen Nederlandse bankpas - is de creditcard in Spanje onontbeerlijk”, aldus Sunny Cars.

Portugal
In Portugal kun je het best gebruik maken van een tolkastje. “Zo’n kastje zit standaard in je huurauto, maar is niet standaard geactiveerd. Bij het ophalen vraag je aan de verhuurder of ze het kastje kunnen activeren. Je betaalt hiervoor een kleine administratieve vergoeding en vervolgens wordt het kenteken van de auto automatisch geregistreerd zodra je een toltraject oprijdt. Vervolgens worden de tolkosten direct afgeschreven van je creditcard.” Dit geldt volgens het autohuurbedrijf ook voor Italië.

Griekenland
“Op het vasteland van Griekenland betaal je voor de meeste snelwegen tol, die grotendeels in cash betaald moet worden. Bij sommige wegen kun je ook betalen met je pinpas of creditcard, maar als je genoeg cash op zak hebt, kom je overal.”

Verenigde Staten
In de Verenigde Staten kun je op de meeste plekken met cash of creditcard betalen, maar ook hier is volgens Sunny Cars het gebruik van een tolkastje de beste optie.