28 februari 2024
Thumbnail voor Sunny Cars in gesprek met Vivian van Riet

Sunny Cars in gesprek met Vivian van Riet

Maar liefst 72 plekken steeg Vivian van Riet van TravelTeam Oss in de Smile Society Top 100. De lijst bevat 100 reisagenten die het afgelopen kwartaal de meeste autohuurboekingen bij Sunny Cars hebben gemaakt. Manon Prins, trade marketeer bij Sunny Cars, gelooft dat achter zo’n mooie stijging ook een mooi verhaal moet zitten en ging met Vivian in gesprek.

Vertel eens wat over jezelf?
Mijn grote passie is reizen. Ik werk dan ook al ruim achtentwintig jaar met veel plezier in de reiswereld. Doordat ik alleenstaand ben, heb ik veel vrijheid. Ik heb al veel mooie plekken mogen zien. Zuid-Afrika is mijn tweede thuis, maar er zijn nog zoveel andere bestemmingen die ik graag zou willen ontdekken.

Wat was de eerste verre reis die je zelf hebt gemaakt?
Tot mijn studie MTRO maakte ik zelf eigenlijk nooit verre reizen. Mijn eerste verre reis was naar Thailand tijdens mijn stageperiode. Na mijn opleiding ben ik nog een jaar met mijn zus naar Australië geweest om daar te werken en te reizen. Tel daar de vele studiereizen en tachtig keer Zuid-Afrika bij op en je begrijpt waar het reisvirus is ontstaan.

Op wat voor type vakantie voor je klanten focus jij je?
Onze klanten kiezen reizen die variëren van pakket-tot maatwerkreizen. Ik focus me echt op maatwerk en dan heb ik het niet alleen over Afrika. Als er aanvragen binnen komen voor andere verre bestemmingen, dan kan ik deze klanten ook een mooi voorstel bieden. Het is mijn passie om alles zelf uit te zoeken, van de hotels tot aan de beste vluchten en fijnste huurauto.

Heb je nog een laatste verkoopgeheim voor je reiscollega's?
Ik denk dat de meeste reisagenten het wel doen, maar durf het aan te bieden. Neem het in elk gesprek mee. Dit geldt niet alleen voor klanten die je aan de balie ontvangt, maar ook die je alleen via de mail of telefonisch spreekt. En door de flexservice zit een klant nergens aan vast tot het laatste moment. Een mooie verkooptool die je extra kunt gebruiken.

Wil je meer lezen van het gesprek tussen Vivian van Riet en Manon Prins? Lees dan het volledige artikel in de nieuwste Reisbizz Magazine