9 mei 2024
Thumbnail voor Sunweb ziet verdriedubbeling in boekingen door vervroegde kerstvakantie

Sunweb ziet verdriedubbeling in boekingen door vervroegde kerstvakantie

ROTTERDAM - Doordat de kerstvakantie voor basisscholen met een week wordt vervroegd, ziet Sunweb sinds gistermiddag het aantal boekingen enorm aantrekken. Het gaat om een verdriedubbeling ten opzichte van de dagen ervoor voor het aantal winterzonboekingen en een ruime verdubbeling voor wintersportvakanties.


De reisorganisatie zag dat de interesse in wintersport vorige week al toenam. In die week werd namelijk 37 procent meer geboekt in vergelijking met de week daarvoor. De winterse condities in Oostenrijk en Frankrijk zijn momenteel goed en Sunweb ziet dan ook veel last minute boekingen binnenkomen voor de wintersportbestemmingen in die landen. “De honger naar wintersport was al ongekend groot en is door de opheffing van de lockdown in Oostenrijk en die extra week kerstvakantie nu alleen maar groter geworden”, stelt CEO van Sunweb Group Mattijs ten Brink.

Daarnaast ziet de reisorganisatie veel last minute boekingen binnenstromen van gezinnen met jonge kinderen die in december naar de zon willen. Gisteren was het aantal boekingen naar Egypte even hoog als het aantal boekingen van de gehele week ervoor. Ook de Canarische eilanden Gran Canaria en Lanzarote zijn erg in trek.