19 juli 2024
Thumbnail voor Toeristenaantal Israël blijft groeien met pre-coronaniveau in zicht

Toeristenaantal Israël blijft groeien met pre-coronaniveau in zicht

TEL AVIV - Het aantal toeristen dat naar Israël afreist, blijft groeien, zo meldt het Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme. In januari 2023 werden 257.4000 toeristen geregistreerd. Een jaar eerder in 2022 bedroeg dit aantal nog slechts 46.200, toen het Israëlische luchtruim weliswaar nog gesloten was. Het niveau van het aantal toeristen voor corona komt in zicht: in januari 2019 werden er 284.800 toeristen geregistreerd. Het aantal toeristen in januari 2023 zit daarmee nog maar 9,6 procent onder het recordjaar van 2019.


Dana Gazit, directeur Israëlisch Nationaal Bureau voor Toerisme in Nederland, zegt: “Ik ben uiteraard heel erg blij met dit nieuws. Israël is populairder dan ooit en mensen willen het land ontdekken. Dat zie je terug in de cijfers. Ook in Nederland merken we een stijging in het aantal boekingen naar Israël voor dit jaar. Jonge stellen, soloreizigers, oudere echtparen en gezinnen. We merken een verscheidenheid aan reizigers. Israël heeft namelijk voor elke doelgroep wat te bieden.”

Volgende week komen op uitnodiging van het Israëlisch ministerie van Toerisme ongeveer 160 touroperators uit de hele wereld naar Israël om het land te bezichtigen. Het bezoek vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Internationale Mediterraanse Toerismemarkt (IMTM), waar de touroperators meer contacten kunnen leggen met de plaatselijke toeristische leveranciers en kennis kunnen maken met het toeristisch product van Israël.