19 april 2024
Thumbnail voor Travel Counsellor Tessa Korenhoff behaalt Gold-status: ‘Kroon op het harde werken’

Travel Counsellor Tessa Korenhoff behaalt Gold-status: ‘Kroon op het harde werken’

Tessa Korenhoff mag zichzelf sinds deze week GOLD Travel Counsellor noemen. Een “felbegeerde titel” waarmee Tessa tot de beste Travel Counsellors ter wereld behoort. Reisbizz sprak met Tessa over het behalen van de titel en over haar ZRA-schap.

De 41-jarige Tessa woont met haar man en twee dochters in Rotterdam en is sinds februari 2018 aan de slag gegaan als Travel Counsellor. “Ik ben bedrijfseconoom met een Master in Bedrijfseconomie en heb altijd als analist bij grote bedrijven als KPN en Nederlandse loterij gewerkt.” Toch zijn reizen en vakanties voor Tessa altijd een passie geweest. “Het uitstippelen vond ik zelfs nog leuker. Ook als klein kind: als iedereen rond 5 december alleen maar aan Sinterklaas kon denken, verheugde ik me op de reisgidsen die uitkwamen. Ik mocht namelijk altijd meebeslissen over waar we naartoe gingen op vakantie.” Hoe leuk ze haar baan als bedrijfseconoom ook vond, ze gooide het roer compleet om. “Ik schoolde me om en vanaf dag één stroomden de boekingen binnen.”

Tessa sprak met verschillende partijen, maar er was voor haar geen twijfel mogelijk: Travel Counsellors was de juiste partij voor Tessa. “Professioneel, internationaal groot, veel ondersteuning en het voelde gewoon goed. Dagelijks heb ik veel contact met collega Travel Counsellors en er wordt veel georganiseerd, met als hoogtepunten de studiereizen en conferenties. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond, waar ik wel bang voor was als ZZP’er. Ik heb inmiddels hele goede vrienden binnen de Travel Counsellors community.”

Nu mag ik mezelf een jaar lang Gold Travel Counsellor noemen en daarna moet ik ieder half jaar prolongeren, zo blijft het een elite clubje

Elite clubje
Tessa heeft de voor Travel Counsellors felbegeerde ‘Gold-status’ behaald. “Er zijn in een jaar twee meetpunten waar naar de commissie wordt gekeken over de afgelopen 365 dagen. Nu mag ik mezelf een jaar lang Gold Travel Counsellor noemen en daarna moet ik ieder half jaar prolongeren, zo blijft het een elite clubje.”

Voor Tessa is het een bekroning na al het harde werken. “Als Gold Travel Counsellor verandert alles intern in goud; van handtekening tot de keycord op conferenties. Ook mag ik mee op Gold-trip, samen met Gold Travel Counsellors uit andere landen. Dit jaar is de bestemming Qatar.” Het succes heeft Tessa naar eigen zeggen te danken aan haar passie en enthousiasme. “Ik vind het uitstippelen van reizen écht leuk. Daar komt de onderzoeker en analist in mij naar boven. Verder ben ik zelf veel op reis en dat verkoopt goed.”

Zakelijker zijn
De grootste uitdaging voor Tessa? “Er wordt wel eens tegen mij gezegd dat ik wat zakelijker moet zijn. Ik vergeet soms dat ik een heel succesvol bedrijf run, want het voelt voor mij nog steeds als hobby. Daarnaast moet ik mijn team uitbreiden. Ik heb structureel ondersteuning nodig, dus daar ga ik naar op zoek.”