7 september 2024
Thumbnail voor Travel Trend neemt je mee naar Vietnam

Travel Trend neemt je mee naar Vietnam

Esther de Munck werkt op de maatwerkafdeling van Travel Trend. Samen met Michiel Kranendonk, Product Manager Azië, ging ze op inspectiereis naar Vietnam. Een bestemming die ze zelf veel boekt, met als doel haar kennis over deze populaire bestemming bij te werken.


HANOI
De reis start in de hoofdstad Hanoi. Daar maken Esther en Michiel kennis met de bruisende stad. “We wandelen door de straten van het Old Quarter, waar we bij restaurantjes en kraampjes hartelijk worden ontvangen met kleine gerechten. Onze gids geeft tussendoor enthousiast uitleg over de gerechten en lokale culinaire cultuur”, vertelt Esther aan Reisbizz.

“Na een goede nachtrust bezoeken we het Ho Chi Minh Mausoleum, de één pilaar pagode, de Tempel van de Literatuur en het Museum of Ethnology. Het museum is een aanrader om meer te weten te komen over de vele etnische minderheden van Vietnam. In de middag maken we per riksja een ritje door het Old Quarter. Omdat we uitgebreid geluncht hebben, eten we ‘s avonds een broodje Bánh mì, gezeten op plastic stoeltjes bij één van de vele gezellige terrasjes langs de kant van de weg. We genieten van de bedrijvigheid in Bia Hoi Junction, het drukke uitgaansgebied van Hanoi.”

Halong Bay & Lan Ha Bay
In de haven van Tuan Chau gaan Esther en Michiel aan boord van het luxe schip Peony Cruise om Halong Bay en Lan Ha Bay te ontdekken. “Tijdens het varen genieten we van een heerlijke lunch en bekijken we onze hut; deze is erg ruim en heeft een privé-balkon. ‘s Middags gaan we kajakken en zwemmen en na het uitgebreide diner genieten we met een drankje na van deze fantastische dag.”

Maar de twee zijn nog lang niet klaar met reizen. Wil jij lezen waar ze nog meer zijn geweest en of Vietnam de moeite waard is, lees dan het volledige artikel in het Reisbizz Magazine.