27 mei 2024
Thumbnail voor TravelXperts Den Ham verwelkomt extra ‘vrouwkracht’ door toenemende drukte

TravelXperts Den Ham verwelkomt extra ‘vrouwkracht’ door toenemende drukte

DEN HAM – Noël ten Thije stapte in april met haar VakantieXperts reisbureau in Den Ham over naar de franchise-formule van de Travel Club. Inmiddels trekken de boekingen zo aan, dat Ten Thije vanaf juli versterking krijgt van dorpsgenoot Amanda van Dommelen. Reisbizz sprak vanmorgen met beide dames over deze stap voor het reisbureau.


Ten Thije ging na de overstap per direct verder onder de naam TravelXperts Den Ham. “Sindsdien gaat het eigenlijk heel goed. We zijn overal bij geholpen en de overstap is goed verlopen.” Ze is nog altijd blij met haar keuze. “De laatste zaken met de D-rt Groep moeten nog wel afgerond worden, maar dat is bijna afgesloten.”

Hard nodig
Door de toenemende drukte in boekingen, komt Amanda van Dommelen vanaf 1 juli TravelXperts Den Ham versterken. Van Dommelen heeft een toeristische opleiding gedaan en sindsdien altijd in de toerisme gewerkt. “Ik heb tot het faillissement bij OAD Reizen gewerkt, waar ik onder andere de klachten verwerkte en de klantenrelaties onderhield”, vertelt Van Dommelen. “Hierna heb ik een kleine uitstap gemaakt waarbij ik de inrichting deed voor riviercruiseschepen.” Ze besloot toch weer terug te keren in de reisbranche. “Ik vind dit toch leuker en ik ken Noël van het dorp en de studiereizen die we samen gemaakt hebben, dus zo ben ik er weer ingerold.”

De versterking is hard nodig, want Ten Thije merkt dat het steeds drukker wordt. “De boekingen zijn als de brandweer toegenomen”, vertelt ze. “Mensen willen gewoon weer op reis. De boekingen zijn wel allemaal naar de veilige bestemmingen, mensen durven nog niet een verre reis te boeken naar een oranje land. Maar de vooruitzichten zijn goed.” Ook nieuwe klanten weten het reisbureau in Den Ham te vinden. “Na het faillissement van D-reizen zijn wij het enigste reisbureau in de omgeving in een straal van 15 tot 20 km, die zaten voornamelijk in de omgeving.”

Ten Thije had naast haar reisbureau werkzaamheden in april nog een andere baan, maar die heeft ze inmiddels opgezegd.

Afwachten
Beide dames zien het helemaal zitten en kijken positief naar de komende vakantieperiode. “We laten het allemaal op ons afkomen”, aldus Ten Thije. “Sommige klanten vragen zich af wat ze moeten doen tegen de tijd dat ze op vakantie gaan. Tegen die klanten zeg ik dat ze het gewoon maar moeten afwachten. Hopelijk komt er binnenkort meer duidelijkheid.”