10 mei 2024
Thumbnail voor TUI fly verplaatst komende zomer vluchten naar Rotterdam The Hague Airport en Luik Airport

TUI fly verplaatst komende zomer vluchten naar Rotterdam The Hague Airport en Luik Airport

RIJSWIJK - TUI wijkt komende zomer met hun TUI fly vluchten uit naar de luchthavens van Rotterdam The Hague Airport en Luik Airport. Wekelijks worden diverse vluchten naar beide luchthavens verplaatst. Vanaf vandaag informeert de reisorganisatie haar reizigers die met een TUI fly vlucht deze zomer vanaf een andere luchthaven vertrekken en/of aankomen dan Schiphol.


“Er is, naast het dichtbij gelegen Rotterdam, gekozen voor het net onder Maastricht gelegen Luik, omdat daar de benodigde ruimte beschikbaar is, in zowel slots als openingstijden”, laat een woordvoerster weten. Er zijn ruime openingstijden noodzakelijk om twee vluchten op één dag uit te kunnen voeren met hetzelfde vliegtuig, bijvoorbeeld naar Ibiza én Gran Canaria. “Bovendien heeft TUI reeds een bestaande operatie vanuit Luik en is daardoor bekend met de situatie en mogelijkheden ter plaatse.” TUI kan op de luchthaven haar klanten met eigen personeel ondersteuning bieden.

Om uit te wijken naar een andere luchthaven kwam ook Groningen Eelde Airport ter sprake. “Dit was een interessante optie, maar heeft ook beperkingen in openingstijden. Zowel TUI als de directie van Groningen Eelde Airport hebben meermaals en nadrukkelijk het verzoek bij de autoriteiten neergelegd om in deze uitzonderlijke situatie tijdelijk meer ruimte te geven. Helaas is op deze verzoeken geen akkoord gegeven”, aldus de woordvoerster.