2 maart 2024
Thumbnail voor TUI hervat reizen naar onder meer Spanje en Portugal door nieuw overheidsbeleid

TUI hervat reizen naar onder meer Spanje en Portugal door nieuw overheidsbeleid

RIJSWIJK - Door de ingrijpende wijziging van het beleid voor reizen binnen de EU, kan TUI weer pakketreizen gaan aanbieden naar EU-landen die nu nog op oranje staan, zoals Portugal en Spanje. De touroperator verwacht daar begin augustus mee van start te gaan.


“Na de intensieve gesprekken die wij en ook de ANVR de afgelopen periode gevoerd hebben met de overheid over de reisadviezen, stemt deze aanpassing ons positief. Dit betekent dat TUI het overheidsbeleid kan blijven volgen en weer reizen kan gaan aanbieden naar populaire Europese vakantiebestemmingen die eerder nog een oranje advies hadden. Wij zijn op het moment druk bezig om hiervoor alle benodigde voorbereidingen te treffen en onze reizigers hierover te informeren. Naar verwachting kunnen wij vanaf begin augustus starten met het uitvoeren van reizen naar deze bestemmingen”, aldus TUI in een verklaring.

Spanje, Portugal en andere EU-landen die momenteel nog op oranje staan, zoals Cyprus, krijgen vanaf dinsdag een positief reisadvies. Nederland werkt voortaan binnen de EU alleen nog met de kleuren geel en groen, tenzij er een zeer zorgelijke virusvariant rondgaat. In ruil daarvoor moeten ongevaccineerden uit gele landen zich vanaf 8 augustus verplicht laten testen voor vertrek naar Nederland.

Verschillende andere touroperators bieden al langer pakketreizen aan naar oranje gebieden, maar TUI hield zich altijd aan de overheidsvoorschriften om dat niet te doen.