20 juli 2024
Thumbnail voor TUI Nederland biedt weer beperkt aantal Europese lijndiensten aan

TUI Nederland biedt weer beperkt aantal Europese lijndiensten aan

SCHIPHOL - Na een onderbreking van enkele maanden als gevolg van de strenge reisrestricties biedt TUI sinds vorige week weer Europese lijndiensten aan vanaf Schiphol. Het gaat om een bescheiden netwerk, bedoeld voor ticket only-reizigers die om noodzakelijke redenen reizen.


“Het gaat om vluchten naar Tirana, Pristina, de Kaapverdische eilanden Sao Vicente en Praia, Faro, Malaga, Alicante, Mallorca en Ibiza”, zo laat een woordvoerster van TUI weten. Een deel van deze bestemmingen wordt inmiddels weer aangevlogen, de rest volgt in de komende weken.

TUI biedt geen pakketreizen aan op de vluchten zolang er een negatief reisadvies geldt. Momenteel staat nog heel Europa op ‘oranje’. “Zodra vakantiereizen weer mogelijk zullen zijn, starten wij ons gewone programma direct weer op", aldus de zegsvrouw.

Wie nu of binnenkort met TUI naar een Europese bestemming vliegt, maakt grote kans om met de nieuwste aanwinst van de touroperator te vliegen: de Boeing 737 MAX. Twee van de drie toestellen van dit type (de TFO en TFP) zijn inmiddels weer geactiveerd en voeren Europese vluchten uit.