28 februari 2024
Thumbnail voor TUI: steeds meer Nederlanders kiezen voor een weekje zon in voorjaarsvakantie

TUI: steeds meer Nederlanders kiezen voor een weekje zon in voorjaarsvakantie

De voorjaarsvakantie voor het zuiden van Nederland is inmiddels in volle gang. Volgende week volgen de regio’s Noord en Midden. Veel Nederlanders kiezen ook dit voorjaar voor een vakantie in het buitenland. Waar gaan ze heen en wat zijn opvallende trends? Volgens reisorganisatie TUI kiezen steeds meer Nederlanders voor een weekje zon in de voorjaarsvakantie.

De voorjaarsvakantie is traditiegetrouw voor veel wintersporters hét moment om naar de sneeuw af te reizen. Ook dit jaar kiest de Nederlandse wintersporter massaal voor Oostenrijk. Al jarenlang staat het land bovenaan de lijst met favoriete wintersportbestemmingen, gevolgd door Frankrijk, Italië en Zwitserland, aldus TUI. Opvallend op plek vijf is nieuwkomer Zweden.

Dat deze nieuwe bestemming populair is onder reizigers van TUI is volgens de reisorganisatie te verklaren door het feit dat het een sneeuwzekere én kindvriendelijke bestemming is, die naast ski- en snowboardmogelijkheden verschillende bijzondere excursies biedt die een wintersportvakantie net wat specialer maken:  “zoals een huskeytocht of sneeuwscooter-safari.” Maar ook Fins Lapland kan rekenen op toenemende belangstelling. “Hier ga je niet zozeer heen voor het skiën maar heb je – net als in Zweden overigens – de echte winterbeleving met veel sneeuw, bijzondere activiteiten en de kans om het Noorderlicht te zien.”

Zonvakanties
Een toenemend aantal vakantiegangers kiest bij TUI voor een weekje zon in de voorjaarsvakantie. In vergelijking met de voorjaarsvakantie vorig jaar steeg het aantal geboekte zonvakanties met 18 procent. Populair in deze periode van het jaar zijn de Canarische eilanden, gevolgd door Kaapverdië en Curaçao.

Met een toename van 20 procent ten opzichte van 2023 zijn de Kaapverdische eilanden de grootse stijger van het rijtje. Volgens TUI is deze stijging te verklaren door de relatief korte vluchttijd en het beperkte tijdsverschil met Nederland (2 uur in de winter).