9 mei 2024
Thumbnail voor TUI stelt reizigers met TUI fly vlucht gerust: ‘Iedereen die al geboekt heeft, kan op vakantie’

TUI stelt reizigers met TUI fly vlucht gerust: ‘Iedereen die al geboekt heeft, kan op vakantie’

RIJSWIJK - TUI betreurt het besluit van Schiphol dat luchtvaartmaatschappijen dwingt om het aantal passagiers behoorlijk terug te brengen in de hoogseizoenmaanden juli en augustus. “Het gaat om al veel eerder geboekte vakanties en deze mensen verkeren nu in onzekerheid.” TUI laat in een reactie aan Reisbizz.nl weten dat een groot deel van die onzekerheid weggenomen kan worden.


De reisorganisatie gaat géén TUI fly vluchten annuleren en iedereen die al geboekt heeft kan op vakantie deze zomer. “Veruit het merendeel van de vliegvakanties zal nog steeds vanuit Amsterdam vertrekken, binnen de door Schiphol gestelde limieten. Voor dat deel van de reizigers dat niet meer vanaf Schiphol mag vertrekken, gaan wij vluchten inzetten vanaf regionale luchthavens”, aldus een woordvoerster.

Ingewikkelde puzzel
Op dit moment betekent dit voor de reisorganisatie dat er een ingewikkelde puzzel gelegd moet worden, die als uitkomst heeft dat de vliegvakanties met een TUI fly vlucht toch uitgevoerd kunnen worden. “Ook kunnen we alvast melden dat alle vakanties richting de ABC-eilanden en het Caraïbisch gebied - met een TUI fly vlucht - vanaf Schiphol blijven vliegen.”

Naast de vakanties met vluchten van TUI fly biedt de reisorganisatie ook pakketreizen aan met vluchten van Transavia, KLM en andere airlines. “Wij hebben nog geen volledige en gedetailleerde informatie ontvangen en kunnen op dit moment nog niet de impact inschatten van de aanpassingen die zij zullen doorvoeren.”

“Neem geen contact op”
TUI wil een dringend beroep doen op al hun reizigers. “Neem geen contact met ons op, maar wacht op een persoonlijk bericht over eventuele aanpassingen aan jou vakantie vanuit TUI. Wij gaan die vanaf begin volgende week sturen.”