23 mei 2024
Thumbnail voor Vakantiegangers in de problemen doordat testuitslagen te laat komen

Vakantiegangers in de problemen doordat testuitslagen te laat komen

SCHIPHOL -  Eén van de grootste laboratoria in Nederland, Saltro, kan de 'explosieve groei aan testen' niet aan. Hierdoor wachten duizenden vakantiegangers nog altijd op hun testuitslag en hebben meerdere reizigers hun vlucht al gemist. Testbedrijf Lead Healthcare laat aan RTL Nieuws weten vanwege de drukte tijdelijk te stoppen met 'testen voor je reis'.


De directeur van Lead Healthcare, David van Hartskamp, vindt het 'verschrikkelijk'. "Duizenden mensen wachten nog op hun uitslag, families staan op Schiphol te wachten en weten niet of ze mee kunnen op hun vlucht." Lead Healthcare heeft ruim honderd testlocaties in heel Nederland. Sinds je daar gratis kan testen voor je op vakantie gaat, is het 'extreem druk'.

Een woordvoerder van het ministerie van VWS meldt aan RTL Nieuws dat er momenteel hard wordt gezocht naar oplossingen om het probleem bij Saltro te verhelpen. Het probleem zou behalve door de grote hoeveelheid testen ook zijn ontstaan doordat een machine niet goed gevalideerd was. De schade hiervan wordt naar verwachting binnen enkele dagen ingehaald.