19 juni 2024
Thumbnail voor VvKR kijkt uit naar aanpassen reisadviezen verre bestemmingen

VvKR kijkt uit naar aanpassen reisadviezen verre bestemmingen

HUIZEN - Na de mededeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken aan de Telegraaf dat er gewerkt wordt aan de versoepeling van de reisadviezen buiten Europa, is de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) erg blij. “Op veel bestemmingen is het uitvoeren van vakanties heel goed mogelijk, maar natuurlijk wel op een goede en verantwoorde manier.”


Volgens de vereniging krijgen veel verre reisspecialisten al regelmatig aanvragen voor het samenstellen en uitvoeren van reizen naar verre bestemmingen. “Een toenemend aantal klanten geven zelf ook aan graag hun reis te willen maken, ondanks code oranje.” De wil om verre reizen te maken, neemt dus volgens de VvKR toe.

Al jaren werkt het ministerie met advieskleuren voor bestemmingen om risiconiveaus aan te geven en sinds vorig jaar worden deze kleuren ook gebruikt om het reizen te beperken in verband met het coronavirus. De VvKR merkt echter dat deze reisadviezen vaak niet goed aansluiten bij de werkelijke situatie van de bestemming.

Sri Lanka
Eerder deze week is op initiatief van twee VvKR-leden een groep kleinschalige reisspecialisten vertrokken naar Sri Lanka om zelf te ervaren hoe het is om naar een verre bestemming met code oranje te reien. En met eigen ogen te zien wat voor impact de coronacrisis heeft op de toeristische branche van het land. “We merken dat men op veel bestemmingen klaar is om weer toeristen te ontvangen, zo ook Sri Lanke”, vertelt VvKR-bestuurslid Marleen Nijdam, die deelneemt aan de reis. “Er is een duidelijk en veilig protocol opgesteld om toeristen veilig te laten reizen in het land en deze worden keurig nageleefd waardoor het mogelijk is om hier veilig te reizen.”

Met smart
Veel VvKR-leden kijken met smart uit naar het aanpassen van de kleuradviezen van het ministerie. Vooruitkijkend zijn er een aantal reisorganisaties die deze stap niet willen afwachten en in samenspraak met hun klanten al op een verantwoorde manier reizen uitvoeren naar bestemmingen met code oranje. “Wanneer je een reis boekt met een VvKR-organisatie, dan weet je dat er veel kennis van zaken is over het land van bestemming”, vervolgt Nijdam. “Er komt bijvoorbeeld extra papier- en regelwerk bij kijken, ook daar kan de reisorganisatie goed bij helpen.”