25 juni 2024
Thumbnail voor 7 tips van cruise insiders voor een cruise met Norwegian Cruise Line

7 tips van cruise insiders voor een cruise met Norwegian Cruise Line

Dit is een persbericht.

AMSTERDAM - Tijdens een cruise reis met Norwegian Cruise Line (NCL) zal je je geen moment vervelen, want elk schip heeft zo zijn pracht en praal. En omdat zo’n cruiseschip best wel groot is en er zoveel te beleven valt, kan het soms even zoeken zijn, vooral als je voor het eerst gaat cruisen. Naar aanleiding van een poll op de website van Cruisereiziger.nl zijn zeven tips voortgekomen uit de leukste inzendingen van ware NCL-cruiseliefhebbers, zodat jij het beste uit je cruise ervaring kunt halen tijdens een cruise met NCL.


1. Relax bij Mandara Spa
De zeer uitgebreide Mandara spa faciliteiten zijn favoriet bij bijna elke NCL gast! Met een groot Vitality Pool, sauna’s en tal van behandelingen, ontspan je volop aan boord. Wil je optimaal genieten daarvan, dan is het slim om vanuit huis al de toegang te boeken tot de Mandara Spa. Zo boek je een Thermal pas waarmee je de gehele cruise vrij in- en uit mag lopen in de spa. Thuis boek je mét korting en bovendien loop je niet het risico dat er geen plek meer is. Er wordt namelijk maar een select aantal mensen toegelaten, zodat het er rustig en relaxed blijft. De spa op de Norwegian Epic springt eruit omdat deze een privé buitendek heeft aan de achterkant.

Voor het ultieme “spa-geluk” loont het om een Spa-hut te boeken. Deze zijn beschikbaar op de Breakaway en Breakaway Plus klasse schepen (Norwegian Encore, Norwegian Bliss, Norwegian Breakaway, Norwegian Epic, Norwegian Escape en Norwegian Getaway). Deze hutten zijn inclusief een Spa-balkon hut of een luxe Spa Club balkonsuite of The Haven Spa Suite. Daarbij is de toegang tot de spa inbegrepen en mag je onbeperkt gebruik maken van de hierboven genoemde faciliteiten. De hutten/suites bieden een serene inrichting en extra’s zoals luxe douche en/of whirlpool.

 

2. Solo cruising, maar toch samen!
Wanneer je op solo cruise gaat, boek dan een studio hut in het Studio Complex. Deze hutten zijn exclusief te boeken voor solo reizigers en bieden tal van extra’s, zoals een openbare ruimte waar je kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes. In tegenstelling tot andere cruisemaatschappijen, betaal je bij NCL geen extra toeslag voor het gebruik van een tweepersoonshut voor jezelf. Het leukste aan een solo cruise, is dat je altijd kunt aansluiten bij mede solo-cruisereizigers. De host(ess) zorgt voor een gezamenlijk diner in een restaurant, een eigen rij in het theater zodat je nooit in je eentje zit en daarnaast zijn er een tal van activiteiten die je samen met de groep kan ondernemen, zoals karten of lasergamen. Je voelt je direct thuis en soms zelfs een VIP!

3. Diner waar, wanneer en met wie je zelf wilt
Qua eetgelegenheden aan boord van NCL zijn dat er een hoop. Soms zelfs meer dan de dagen dat je aan boord bent! Je kunt kiezen voor complimentary dining zoals bij een buffet restaurant maar er zijn ook specialiteitenrestaurants die je direct aan boord uitnodigen voor een culinaire wereldreis. Een persoonlijke tip van Cruisereiziger zijn de 24/7 complimentary restaurants waar je in een pubachtige setting kunt genieten van overheerlijk pub-food. Vooral de Mozzarella Cheese Sticks zijn niet te versmaden, aldus een ingestuurde tip!

4. Ga uit je dak!
De ongedwongen sfeer bij het dineren, kom je ook tegen bij het entertainment. NCL-gasten kunnen tot laat in de avond genieten van meerdere optredens op verschillende plekken. Om tien uur ’s avonds leeft het schip nog op en top. Ga bijvoorbeeld naar het theater waar spectaculaire Broadway- en Westend kaliber shows worden opgevoerd. Er zijn geweldige optredens in het atrium, maar ook in de Comedy Club of de beroemde Cavern Club, de favoriete Beatles-locatie in Liverpool. Bijzonder wordt het als de acteurs en zangers na hun theatershow nog even gaan jammen voor de cruisegasten. Het kan zomaar gebeuren!

5. Luxe in The Haven by Norwegian®
Voor de ultieme zorgeloze cruisevakantie met NCL boek je een accommodatie in The Haven by Norwegian®, het exclusieve ship-in-ship-complex met een eigen privérestaurant en zwembad. De hutten liggen uiteraard op een perfect spot op het schip en bieden extra ruimte, in vergelijking met de andere hutten. Butlerservice, voorrang bij het instappen en excursies, een mooie zitplaats in het theater, wat lekkers wanneer je terugkomt naar je suite... Ongemerkt word je helemaal in de watten gelegd door het personeel.

6. Gezelligheid en service
De kers op de taart is natuurlijk de bemanning! De gezelligheid en service van de dames en heren achter de bar, in de bediening en degenen die de kamers schoonhouden. Wil je je favoriete drankje bij het zwembad? Na één bestelling herinnert de ober het zich. Kom je terug van een dag in een haven? Iedereen staat voor je klaar. De passie van de bemanning voor service zorgt ervoor dat gasten zich een cruise met NCL voor altijd zullen herinneren.