21 juni 2024
Thumbnail voor Curaçao en Ajax verlengen samenwerking

Curaçao en Ajax verlengen samenwerking

Dit is een persbericht.

Het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) en AFC Ajax hebben hun samenwerking verlengd tot en met het seizoen 2023-2024. Curaçao is sinds 2020 Official Partner van Ajax en het Curaçaose logo is zichtbaar op de mouw van de Ajax shirts tijdens alle officiële wedstrijden van de Eredivisie, KNVB beker en Europese voetbalcompetities. Curaçao zal ook zichtbaar blijven in en rond het stadion en in de content op de kanalen van Ajax.


Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: "Toen we na vorig seizoen met de hele selectie Curaçao bezochten, bleek eens te meer hoe sterk onze samenwerking de afgelopen jaren is geworden. De spelers en staf hebben ook zelf kunnen ervaren hoe mooi het eiland is en hoe gastvrij de mensen zijn. We hebben de bekendheid van Curaçao zien toenemen en het is goed om te zien dat het toerisme op Curaçao blijft groeien. We zijn blij dat we ook het komende seizoen aan die ontwikkeling kunnen bijdragen."

Muryad de Bruin, algemeen directeur van CTB, verklaarde: "Toerisme is een belangrijke economische pijler voor Curaçao. We ontvangen bezoekers uit Europa, Zuid-Amerika, het Caribisch gebied en Noord-Amerika. Het grote internationale bereik van Ajax heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan de zichtbaarheid van Curaçao in al deze markten, met name door ons logo op de Ajax-shirts tijdens Europese wedstrijden. Wij zijn verheugd om dit partnerschap voort te zetten. We kijken er ook naar uit om in juni opnieuw een Ajax-delegatie op het eiland te verwelkomen. Deze keer zijn het de Ajax Legends die ons prachtige eiland zullen bezoeken voor een sportprogramma."