25 juni 2024
Thumbnail voor De grootste sportwedstrijden in de Verenigde Staten in 2023

De grootste sportwedstrijden in de Verenigde Staten in 2023

Dit is een persbericht

Heerlijk geurende hotdogs, enthousiaste fans en optredens van wereldartiesten; Amerikaanse sportwedstrijden zijn een gigantische beleving! Combineer in 2023 een bezoek aan de boeiende Amerikaanse steden Phoenix, Salt Lake City, Louisville, Los Angeles, Seattle en New York met één van de grootste sportwedstrijden. Visit The USA deelt dé plekken waar jij in 2023 moet zijn voor American Football, basketbal, paardenraces, golf en tennis. Let the games begin!


Phoenix, Arizona - Superbowl - NFL
De Super Bowl is het meest bekeken jaarlijkse sportevenement ter wereld. Extra gaaf om een keer mee te maken! In 2023 vindt het evenement plaats op 12 februari. De Super Bowl is zo geliefd onder de Amerikanen, dat ze er een nationale feestdag van gemaakt hebben. De Super Bowl LVII van volgend jaar wordt gehouden in het University of Phoenix Stadium in Glendale, Arizona. De wedstrijd zelf bestaat uit de nodige touchdowns, veldgoals, fumbles en intercepties. Tijdens de halftime show zijn er optredens van de grootste en meest populaire artiesten wereldwijd.

Ook de typisch Amerikaanse achterklepfeesten, nabij het Phoenix Stadium, zijn de moeite waard. Tijdens deze 'achterklepfeesten' ontmoeten fans elkaar bij hun eigen auto's en delen samen eten en drinken, recht uit de achterklep.

Wie toch de magie van een live NFL-wedstrijd wil meemaken zonder het fikse prijskaartje van de Super Bowl, kan in oktober naar de Arizona Cardinals. En naast de ultieme sportwedstrijd is Phoenix, Arizona ook zeker de moeite waard. Van Camelback Mountain, waar je op de top een waanzinnig uitzicht over de stad en Phoenix Mountains Preserve hebt, tot indrukwekkende cactussen in The Desert Botanical Garden’ en Roosevelt Row, het urban hart van Phoenix, waar je langs gigantische street art werken struint en leuke terrasjes vindt.

Salt Lake City, Utah – NBA All-Star Game Basketball
Op 19 februari 2023 vindt de 72e editie van de NBA All-Star Game plaats in Vivint Arena in Salt Lake City. Dit wordt beschouwd als ‘het basketbalevenement’ ter wereld. Basketbal is een van de favoriete Amerikaanse sporten en wordt zowel in de grote steden als op het platteland door het hele land beoefend. Met de glitter en glamour van de Hollywoodsterren op de eerste rij, de cheerleaders in de rust en het spotten van fans op het jumbotron, is het een hele beleving om een NBA-wedstrijd mee te maken.

In en rondom Salt Lake City hoef je je naast de NBA-wedstrijd niet te vervelen! Er zijn namelijk vijf nationale parken en 11 skigebieden binnen een paar uur rijden van de stad, waaronder de warmwaterbronnen van Yellowstone en de oude klifwoningen in Mesa Verde.

Louisville, Kentucky - Kentucky Derby
De Kentucky Derby, bekend als de "snelste twee minuten binnen de sport," is het langstlopende ononderbroken sportevenement in de VS. Het wordt sinds 1875 iedere eerste zaterdag van mei gehouden op Churchill Downs in Louisville, Kentucky. In 2023 vindt de Kentucky Derby plaats op 6 mei. Wie denkt dat deze paardenrace slechts een race is tussen drie jaar oude volbloedpaarden, heeft het mis! De 155.000 fans vieren het hele weekend feest. Zo is er op vrijdag de Kentucky Oaks-race, gevolgd door een avond vol feesten in de balzalen, landhuizen en bars van Louisville, die de hele nacht openblijven tijdens het Derby-weekend. Op zaterdag zijn er in Churchill Downs weer een hele dag races. Bezoekers van de Kentucky Derby komen chique gekleed. Vrouwen dragen hoeden, hoe groter hoe beter, terwijl mannen in pak komen. Zij krijgen bonuspunten als zij kaki of een krijtstreepkostuum combineren met een strohoed.

Na het weekend feesten wil je vast op ontdekking… Op minder dan een uur rijden van Louisville vind je Heaven Hill Distillery in Bardstown, een must voor elke bourbonliefhebber. Ga voor een proeverij op het door een familie gerunde landgoed en zorg dat je een rondleiding krijgt van ‘Whiskey Jean’.

Los Angeles, Californië - U.S. Open - Golf
Het U.S. Open Championship van volgend jaar vindt van 12 – 18 juni plaats op een van de moeilijkste golfbanen van het land; de Los Angeles Country Club. Zelfs 's werelds beste golfers zullen moeite hebben om hier goed te scoren... De spelers bestaan uit de 60 beste golfers wereldwijd, alle recente major winnaars, professionele golfers die de kwalificatietoernooien hebben gehaald en enkele succesvolle amateurs. Naast de golfwedstrijden kunnen bezoekers op Spectator Square aan hun swing werken, lunchen en dineren, losgaan in fotohokjes en handtekeningen verzamelen.

En wanneer je dan toch in Los Angeles bent… Ga dan ook even naar het recent geopende Academy Award Museum, het museum over de filmindustrie, waar je vier verdiepingen met galerijruimtes en twee theaters kunt ontdekken. In de collectie vind je oude en nieuwe filmschatten.

Seattle, Washington - All-Star Baseball
Honkbal is een van de belangrijkste sporten van Amerika. Met een seizoen dat loopt van april tot oktober, zijn de wedstrijden van Major League Baseball, perfect te combineren met de zomervakantie. The Seattle Mariners, T-Mobile Park, is de thuisbasis van de 2023 All-Star Week. T-Mobile Park wordt beschouwd als een van de mooiste parken van de MLB. Niet gek, want vanuit het stadion geniet je van een buitengewoon uitzicht op de skyline van Seattle. Velen zeggen dat er in dit stadion geen slechte zitplaats is! Het bijzondere aan deze wedstrijden is dat de spelers geselecteerd worden aan de hand van de stemmen van fans. Verwacht een typisch Amerikaanse sportervaring, met een continue geur van hotdogs en het lied ‘Louie Louie’, dat iedere keer na ‘Take Me Out to the Ballgame’ wordt gespeeld.

En voor wie van Starbucks koffie houdt is Seattle een must. Het is namelijk de stad waar het merk is opgericht. Bij Starbucks Reserve Roastery kun je meer ontdekken over de start van Starbucks, gevolgd door een proeverij.

New York City - U.S. Open Tennis
De U.S. Open is de laatste van de vier tennis majors en vindt jaarlijks eind augustus en begin september plaats in het Billie Jean King National Tennis Centre in Queens, New York City. 128 van 's werelds beste tennisspelers van over de hele wereld kwalificeren zich voor de enkelspeltoernooien.  Er staat heel wat op het spel, want de majors zijn van doorslaggevend belang voor de reputatie van de spelers. De mix van fans op de tribune is net zo divers als de line-up van de spelers op het veld, omdat mensen van over de hele wereld hun favorieten komen aanmoedigen.

Queens is tevens de plek waar je in New York City heen gaat voor de culinaire highlights. Volg tijdens je verblijf ook de ‘Culinaire Backstreets’ foodtour, waarbij je dwars door de avenues van de grootste borough van de stad wandelt en je smaakpapillen kunt trakteren.