25 juni 2024
Thumbnail voor Ervaar de zomer in New York City met deze voordelige activiteiten

Ervaar de zomer in New York City met deze voordelige activiteiten

Er hangt iets magisch in de lucht in New York City tijdens de zomer. De stad komt tot leven in de vele groene parken en de openluchtconcerten en festivals zorgen voor een bruisende sfeer. Ontdek de stad als nooit tevoren met deze gratis en voordelige tips. Geniet van zwoele zomeravonden tijdens een openluchtbioscoop, koel af in een van de gratis musea of struin door de levendige Grand Bazaar en ga op zoek naar de beste deals. Bereid je voor op een zomer vol onvergetelijke momenten. 

Verrijk je zomeravonden
Beleef de zomer in New York City met een boeiend aanbod aan musea, evenementen en filmavonden. Vooral tijdens de warme zomerdagen is dit de perfecte manier om aan de hitte te ontsnappen. Bekijk de gids gratis musea in NYC voor een volledige lijst van culturele instellingen die ofwel altijd gratis, gratis op bepaalde dagen van de week of gratis voor bepaalde uren zijn. 's Avonds maak je de zomeravonden in Brooklyn nog specialer met de Paramount+ Movie Nights. Hier kun je genieten van popcorn en gratis films en popcorn op unieke locaties. Van het groene McCarren Park in Williamsburg tot de stranden van Coney Island Beach –   deze locaties zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke filmavond. Daarnaast vinden er deze zomer tal van evenementen plaats in de stad, zoals SummerStage. Dit programma brengt meer dan 200 evenementen naar Lincoln Center, variërend van filmvertoningen en stand-up comedy tot workshops en optredens.

Een van de hoogtepunten van het jaar 
Juni in NYC staat in het teken van New York City Pride. NYC Pride heeft zijn oorsprong in de opstand van 1969 in de Stonewall Inn in New York en is sindsdien uitgegroeid tot een viering die de LGBTQ+-gemeenschap in alle vijf stadsdelen met evenementen verbindt. Een hoogtepunt is de NYC Pride March - een van de grootste Pride-parades ter wereld -  die op 30 juni plaatsvindt. Vergeet in de aanloop naar Pride ook niet het gloednieuwe Stonewall National Monument Visitor Center te bezoeken dat op 28 juni de deuren opent. Hier worden bezoekers meegenomen door de rijke geschiedenis van de LGBTQ+ beweging. De stad omarmt diversiteit als een bron van kracht en dit is nergens duidelijker dan tijdens New York City Pride.

Een sportieve zomer
Deze zomer komen enkele van ‘s werelds beste nationale voetbalteams samen voor CONMEBOL Copa América en UEFA EURO. Fans kunnen de wedstrijden live bijwonen in de stadions rondom de stad. Maar niet getreurd als je geen ticket kunt bemachtigen, want op diverse locaties door de hele stad worden de wedstrijden op grote schermen uitgezonden. Bezoek bijvoorbeeld Football Factory bij Legends of Soccer Republic bij Bar 43 voor een geweldige ervaring. Een leuke en voordelige manier om de stad te voet te verkennen is met PlaceChase. Deze voordelige app biedt een individuele wandeltocht en speurtocht, die je door de verschillende buurten van de stad leidt. Meer wandeltochten vind je op nyctourism.com.

Eet en shop je een weg door de stad
De NYC Restaurant Week® keert terug naar de stad, perfect voor alle fijnproevers. Van 22 juli tot 18 augustus bieden honderden restaurants in de vijf stadsdelen menu’s aan tegen vaste prijzen voor lunch en diner. Vanaf 6 juli staat de volledige lijst van deelnemende restaurants online en kun je aan de slag met het uitstippelen van je culinaire route door de stad. Iedereen die houdt van het speuren naar de beste deals, is op Grand Bazaar aan het juiste adres. Op deze wekelijkse markt op Manhattan’s Upper West Side bieden lokale onafhankelijke kunstenaars, ambachtslieden, vintage- en antiekhandelaren hun creaties aan. Deze zomer belooft Grand Bazaar extra speciaal te worden, met een Pride-thema Summer Brunch & Shop op 30 juni en een NYC Summer Vintage Bazaar op 14 juli.