24 juni 2024
Thumbnail voor Geniet van de buitenlucht in Philadelphia

Geniet van de buitenlucht in Philadelphia

Dit is een persbericht.

Philadelphia is de thuisbasis van één van de grootste stedelijke parksystemen in de Verenigde Staten, met meer dan 100 parken, pleinen, en recreatiegebieden die samen meer dan 10.000 hectare beslaan.

De groene ruimtes in de stad en de omliggende gebieden bieden volop mogelijkheden om tijd door te brengen in de buitenlucht, op slechts een steenworp afstand van het stadscentrum. We delen graag enkele prachtige parken en historische locaties in de buitenlucht die je niet mag missen tijdens je bezoek aan de stad.

Fairmount Park
Philadelphia's East en West Fairmount Park beslaat meer dan 2.000 hectare. Het park heeft talloze fiets- en wandelpaden en recreatiegebieden om te verkennen. Het park herbergt ook verschillende musea en bezienswaardigheden zoals de Philadelphia Zoo, het Please Touch Museum, zes historische herenhuizen, het Mann Center for the Performing Arts en een horticultuurcentrum.

Mis ook niet de iconische Boathouse Row en de prachtige tuinen van het Shofuso Japanese House and Garden, naast het Fairmount Park Horticulture Center.

Voor je bezoek is het handig om de Digitale Gids van de Fairmount Park Conservancy te lezen.

Schuylkill River Trail
De Schuylkill River Trail loopt door Philadelphia langs de Schuylkill Rivier. Het is een recreatief pad met verharde routes voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Het omvat ook een 600 meter lang vlonderpad dat boven de rivier in de wijk Rittenhouse zweeft. De route strekt zich uit van South Philadelphia tot Fairmount Park, langs Kelly Drive. In totaal is het pad 193 kilometer lang. Handige toegangspunten zijn verspreid over verschillende locaties in het centrum.

Parken en pleinen
In het oorspronkelijke plan van William Penn voor de stad Philadelphia had hij vijf pleinen gelijkmatig in het raster van straten van de stad gepland. Vier van deze pleinen - Rittenhouse, Franklin, Washington en Logan - dienen als recreatie- en gemeenschapsruimte, elk met hun unieke kenmerken.

Het vijfde plein, Centre Square, is de huidige locatie van het historische stadhuis van Philadelphia - het grootste gemeentelijke gebouw in de Verenigde Staten - en het aangrenzende Dilworth Park. Deze parken organiseren gedurende het jaar verschillende evenementen en installaties, waaronder live muziekoptredens, een openlucht ijs- en rolschaatsbaan en seizoensgebonden markten.

Buiten eten, cafés en dakterrassen
Philadelphia biedt tal van mogelijkheden om te genieten van heerlijke maaltijden, cocktails of biertjes zonder dat je per se naar binnen moet. De stad beschikt over honderden restaurants met terrassen of buitenzitplaatsen, dakterrassen en seizoensgebonden biertuinen waar je in de open lucht kunt ontspannen.

Voor cocktails en hapjes met een prachtig uitzicht op de Benjamin Franklin Parkway, bezoek de Assembly Rooftop Lounge in het Logan Hotel. Na een dag vol rondleidingen door de historische bezienswaardigheden van de Old City, geniet je op het dakterras van Revolution House. Als je zin hebt in zeevruchten, dan is er een plek voor je bij Positano Coast. Voor een heerlijke maaltijd in de buitenlucht zijn er talrijke eetcafés rond Rittenhouse Square.

Deze opties zijn niet alleen beperkt tot de warmere maanden. Veel locaties bieden het hele jaar door de mogelijkheid om buiten te zitten, verwarmd door heaters en vuurkorven.

De Countryside van Philadelphia
Een korte rit richting het westen brengt je naar Valley Forge of Brandywine Valley. Beide plekken bieden een groene ontsnapping aan de historische en stedelijke omgeving van het centrum van Philadelphia.

In Valley Forge kun je het 1375 hectare grote Valley Forge National Historical Park verkennen. Deze plek was de thuisbasis van Generaal George Washington tijdens de Revolutionaire Oorlog. In Brandywine Valley kun je de gerenommeerde Longwood Gardens bezoeken, een uitgestrekte botanische tuin met weelderige kassen en prachtige fonteinen.

Ten noorden van Philadelphia ligt het Andalusia Historic House, Gardens & Arboretum, het voorouderlijk huis van de Biddle familie, gelegen in Bucks County.