6 december 2023
Thumbnail voor Jamaica in het najaar of de winter? Geniet van authentieke evenementen en festivals!

Jamaica in het najaar of de winter? Geniet van authentieke evenementen en festivals!

Jamaica is niet alleen een plek voor zonaanbidders, maar ook een bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar authentieke cultuur, culinaire hoogstandjes en sportieve uitdagingen. De Jamaicaanse winterevenementen en festivals zijn een prachtige manier om de diversiteit en levendigheid van Jamaica te ervaren en onvergetelijke herinneringen te creëren. Vier evenementen en festivals die een bezoek waard:

Port Antonio: International Marlin Tournament (18 – 21 oktober)
Het International Marlin Tournament is een heuse uitdaging voor sportvissers en avonturiers. Het vistoernooi vindt dit jaar voor de 60ste keer plaats en wordt georganiseerd van 18 tot 21 oktober. Hier kunnen vissers hun talent op de proef stellen en de uitdaging aangaan met mede-vissers. De wateren bij Jamaica staan bekend om hun diversiteit aan vissoorten, waaronder marlijn, tonijn en barracuda. Het toernooi biedt niet alleen spannende competities, maar ook een kleurrijk voorprogramma.

Kingston: JaFoodandDrink Festival (2-5 november)
Voor liefhebbers van een voortreffelijke en creatieve keuken, is het JaFoodandDrink Festival in Kingston een absolute aanrader. Dit festival wordt gehouden van 2 tot 5 november en biedt een indrukwekkend aanbod Jamaicaanse gerechten; van traditionele tot moderne creaties. Bezoekers kunnen zich verheugen op kookdemonstraties, wijn- en rumproeverijen en livemuziek. Het festival is een eerbetoon aan de rijke culinaire traditie van Jamaica en toont de creativiteit van lokale chefkoks.

Negril: Reggae Marathon (3 december)
Hardlopen op het ritme van de reggae? Dat kan tijdens De Reggae Marathon. Dit hardloopevent vindt plaats op de eerste zaterdag van december en is dit jaar voor het eerst een halve marathon en een loop van 10 km. Het hardloopevenement combineert de schoonheid van de Jamaicaanse kust met de levendige energie van reggaemuziek. De grotendeels vlakke route is IAAF-gecertificeerd en begint bij Long Bay Beach Park, gelegen aan het beroemde 7-Mile Beach van Negril. Het is de Caribische sfeer én de muziek die deze Reggae Marathon zo geliefd maken. Dat begint alvoor zonsopgang om 5.15 uur in het startgebied van de marathon met fakkellicht en reggaemuziek. Ook tijdens de loop worden de atleten aangemoedigd met luidsprekertrucks en live bands. Na de finish gaat het feest op het strand door.

Accompong: Maroon Festival (6 januari)
Het Maroon Festival is een cultureel festival waar de Jamaicaanse Marrons - de afstammelingen van bevrijde slaven - hun unieke cultuur en geschiedenis vieren en de ondertekening van het vredesverdrag tussen de Marrons en de Britten meer dan 200 jaar geleden herdenken. De festiviteiten belichten de levens van de heldhaftige Marrons door middel van authentieke muziek, dansen, rituelen en traditionele gerechten. Elk jaar op 6 januari hebben bezoekers de mogelijkheid om zich onder te dompelen in de fascinerende wereld van de Marrons en hun bijdragen aan de Jamaicaanse cultuur te eren.

 Recente berichten