21 juni 2024
Thumbnail voor Maak een culinair rondje door de vijf stadsdelen van New York City

Maak een culinair rondje door de vijf stadsdelen van New York City

Dit is een persbericht

NYC & Company, het officiële toerismebureau van New York City, heeft Savor NYC gelanceerd: een één jaar durende viering van het culinaire aanbod van de bruisende stad. Met deze campagne wordt het bezoek en de eetgelegenheden in de vijf verschillende stadsdelen aangemoedigd. Elke stadsdeel heeft een eigen identiteit, die bezoekers terug proeven in de diversiteit aan keukens. Of je nu op zoek bent naar Aziatische specialiteiten, zoete gebakjes of de beste street food – er is meer dan genoeg keuze in de vijf stadsdelen van New York City.


Savor NYC
Tijdens Savor NYC wordt een jaar lang maandelijks uitgebreide culinaire content uitgelicht. Waaronder wereldwijde keukens, duurzame restaurants, seizoensgebonden aanbiedingen en meer. Alvast een voorproefje krijgen van de verschillende culinaire opties in New York City? Lees hieronder onze culinaire tips in elk stadsdeel.

Proef de straten van Manhattan
Een bezoek aan New York is niet compleet zonder een wandeling langs de beroemde attracties van Manhattan. Wandel door Hell’s Kitchen voor Japanse ramen en Thaise street food. De net geopende food hall Urban Hawker brengt de authentiek Singaporese keuken naar je toe. Met 17 verschillende kraampjes is dit de eerste en enige Singaporese hawker in New York. De straten van Manhattan op een bijzondere manier proeven? Turnstile Tours brengt je in 2 uur langs enkele van de beste food trucks in New York.

Creatieve hub Brooklyn
Vanuit Manhattan kom je met een wandeling over de populaire Brooklyn Bridge zo aan in het volgende stadsdeel, Brooklyn. Je kunt in Brooklyn typische lokale gerechten proeven bij familiezaken en genieten van verschillende  internationale keukens. Bezoek Sunset Park in Flatbush voor de lekkerste Aziatische lekkernijen in Chinatown of wereldse taco’s bij Marias Bistro in de Latijns-Amerikaanse wijk. Op zoek naar Italiaanse gerechten op sterrenniveau? Bezoek dan Lilia in de hippe wijk Williamsburg. ‘s Ochtends kun je voor de caribische lekkernijen terecht bij Trini Breakfast Shed, in Little Caribbean. Wanneer de zon langzaam ondergaat is Lake Street Bar in Greenpoint de hotspot om de avond af te sluiten.

Multiculturele wijk the Bronx
Wie the Bronx al eerder heeft bezocht of op zijn lijstje heeft staan, is vast en zeker bekend met het Yankee Stadium en de New York Botanical Garden. Maar wist je dat dit stadsdeel ook thuis is voor de levendige Italiaanse gemeenschap in Little Italy? Deze wijk is zoals je kunt verwachten een waar walhalla voor foodies. Begin de ochtend in een van de vele kleine Italiaanse koffiezaakjes zoals DeLillo voor een cappuccino en vervolg je weg daarna naar Borgatti’s voor de lekkerste take-away ravioli. Voor een culinaire oversteek naar de andere kant van de wereld, kun je voor Colombiaanse lekkernijen terecht bij La Masa en traditionele Mexicaanse gerechten bij Tauqeria Tlaxcall.

Pizza proeven in Staten Island
Wijdse parken, historische gebouwen en geweldige uitzichten – Staten Island is het meest zuidelijke stadsdeel van New York City en biedt bezoekers het groenste stukje van de metropool. Toch is dit niet de enige reden om een bezoek te brengen aan dit stadsdeel, Staten Island staat namelijk ook bekend om de typische Italiaans-Amerikaanse pizza. Sinds 1937 is Denino’s Pizzeria dé plek om naartoe te gaan voor deze specialiteit. Wandel door naar Little Sri Lanka, een hidden gem van elke New Yorker. De eetgelegenheden bieden authentieke Sri Lankaanse specialiteiten aan vol specerijen. Zoetekauwen kunnen terecht bij Egger’s Ice Cream Parlor voor een dessert. Wanneer de dag voorbij is brengt de gratis Staten Island Ferry je terug naar Manhattan. Vergeet tijdens de tocht niet om een blik te werpen op het Vrijheidsbeeld.

Diversiteit in Queens
De wijk Queens staat bekend om de hoge etnische diversiteit en dit vertaalt zich ook terug in de verscheidenheid van keukens. Foodies kunnen in Astoria terecht voor Griekse familierestaurants en in Flushing voor Aziatische specialiteiten. Wandel door naar Jackson Heights - ook wel de thuisbasis van een van de grootste LGBTQ+-gemeenschappen van de stad - voor restaurants en kraampjes vanuit de hele wereld. Begin bij Lhasa Fast Food voor authentieke dumplings en struin daarna door naar Angel Indian voor Indiase specialiteiten.