25 juni 2024
Thumbnail voor MSC Cruises signaleert vijf trends in cruisewereld

MSC Cruises signaleert vijf trends in cruisewereld

Rederij MSC Cruises heeft een lijst gemaakt met daarop de vijf belangrijkste trends in de cruise-wereld voor 2024. De cruisemaatschappij signaleert “een groeiende vraag naar bestemmingen met langere verblijven, een honger naar vakanties doordrenkt met culturele belevenissen, verfijnde avonturen met een vleugje luxe, de voortdurende fascinatie voor de bruisende steden van Europa en een zoektocht naar de ultieme meerwaarde.”

1.           Optimaal genieten van alle bestemmingen

Cruisereizigers willen volgens MSC steeds meer tijd op de diverse stopplaatsen doorbrengen. Routes met uitgebreide of ‘overnight’ winnen aan populariteit. Deze extra tijd zorgt ervoor dat gasten hun bestemmingen kunnen verkennen op een authentieke en ontspannen manier, zodat er genoeg tijd is om de lokale vibe op te snuiven, te genieten van de unieke ambiance van elke locatie.

2.           Culturele ervaringen en lokale vibes

Er is volgens MSC een stijgende vraag naar nieuwe bestemmingen en culturen: reizigers willen bestemmingen ervaren op een manier die de authentieke lokale levensstijl weerspiegelt


3. Op zoek naar verfijning

 Wereldwijd zoeken reizigers steeds vaker naar exclusievere en luxueuzere ervaringen, maar zonder in te boeten op de variëteit van faciliteiten en belevingen aan boord.


4. Europese citytrips ‘hotter’ dan ooit

 Reizigers zijn enthousiaster dan ooit om zich onder te dompelen in de bruisende steden van Europa. Deze bestemmingen bieden een veelzijdige aantrekkingskracht met een overvloed aan historische bezienswaardigheden, culinaire ervaringen, diverse winkelmogelijkheden, gerenommeerde attracties en boeiende kansen om de lokale cultuur te ervaren.

5. Nieuwelingen

Cruisen wint aan populariteit onder mensen die nog nooit hebben gevaren. Steeds meer Gen-X en Millennials overwegen om voor het eerst een cruisevakantie te maken. Steeds meer mensen erkennen de inherente waarde van een cruisevakantie in vergelijking met alternatieve opties aan land. Koppels, gezinnen of groepen vrienden kunnen routes kiezen met meerdere ‘must-see’ bestemmingen.