25 juni 2024
Thumbnail voor Next stop: de nieuwe Eurail-reiscommunity

Next stop: de nieuwe Eurail-reiscommunity

Dit is een persbericht.

UTRECHT - Weet je nog niet zeker of en wanneer je deze zomer wilt reizen? Of lijkt het je leuk om de nieuwsgierigheid van andere reizigers te prikkelen door jouw reiservaringen met je Eurail of Interrail Pas te delen? Op het nieuwe communityplatform van Eurail kunnen enthousiaste treinreizigers samenkomen om elkaar te helpen en te inspireren.


Het nieuwe platform biedt de gelegenheid om interessante gesprekken te voeren en een echte band op te bouwen met andere reizigers. Daarnaast biedt het nieuwe platform functies zoals rangen en badges voor leden die de meeste bijdragen leveren. Medewerkers van Eurail modereren het platform om de juistheid van de uitgewisselde reisinformatie te garanderen.

In 2018 startte Eurail zijn eerste reiscommunity's op Facebook, met aparte groepen voor de Eurail Pas en de Interrail Pas, respectievelijk voor niet-Europese en Europese reizigers. De groepen waren meteen een succes. Meer dan 45.000 treinreisfans van over de hele wereld bezoeken de groepen om elkaar te leren kennen, tips en reisinformatie te delen en contact te leggen met reisgenoten. Het nieuwe online platform vervangt de huidige Facebookgroepen. Met deze verandering kan de reizigerscommunity verder groeien, ontstaat er ruimte voor nog meer interactie tussen leden en komen Europese en niet-Europese reizigers voor het eerst met elkaar in contact.

Belangrijkste functies van het nieuwe Eurail-communityplatform

  • Vragen en antwoorden over treinreizen en routes in Europa en informatie van reizigers over de hele wereld.
  • Inspirerende bijdragen over Europese bestemmingen en reisverhalen.
  • Met behulp van categorieën en subcategorieën kunnen reizigers gemakkelijk relevante gesprekken vinden en volgen.
  • Communityleden kunnen rangen en badges verdienen door bijdragen te leveren en contact te leggen met anderen.
  • Communityleden kunnen hun eigen topics starten en dragen zo bij aan de toekomst van het platform.

Actie: 10% korting op alle Eurail en Interrail Global Passen
Helemaal geïnspireerd door de verhalen van onze Eurail-community? In juni zijn alle Eurail en Interrail Passen* in de zomersale en krijg je 10% korting. Met een mobiele Eurail of Interrail Pas blijf je flexibel. Na aankoop heb je 11 maanden de tijd om hem te activeren, dus je kunt op reis gaan wanneer je maar wilt. Voor extra gemoedsrust kun je Plus toevoegen aan je bestelling. Met Plus kun je je Pas ruilen of retourneren en volledig terugbetaald krijgen. Zonder Plus worden Passen voor 85% terugbetaald.

*De sale eindigt op 30 juni 2021. De korting van 10% is van toepassing op alle Global Eurail en Interrail Passen en de meeste One Country Passes. Alle voorwaarden, waaronder het terugbetalings- en omruilbeleid, vind je hier: https://www.interrail.eu/en/interrail-passes/global-pass