21 juni 2024
Thumbnail voor Nieuwe piste ‘Pilat’ in Val Gardena geopend

Nieuwe piste ‘Pilat’ in Val Gardena geopend

Dit is een persbericht

Afgelopen weekend is het skigebied van Val Gardena weer geopend. De sneeuwval heeft de Italiaanse regio in de Dolomieten omgetoverd tot een magisch winterparadijs. En de nieuwe afdalingen Pilat en La Ria zijn een aanwinst voor het gebied en nodigen ervaren skiërs uit voor afdalingen door het adembenemende landschap van Val Gardena met een uniek panoramisch uitzicht over de hele vallei. Om een veilige wintervakantie te waarborgen presenteert Val Gardena uitgebreide veiligheidsmaatregelen met o.a. de ‘Green-pass’ voor een maximale wintervakantie-beleving.

Nieuwe afdalingen Pilat en La Ria
De nieuwe afdaling Pilat is geopend, na 25 jaar is de oude piste in nieuwe glorie hersteld. Vanaf het bergstation in Ortisei/St. Ulrich heb je toegang tot de pistes op de Mont Sëuc en de Seiser Alm. Door deze afdaling is het nu mogelijk om van de Seiser Alm rechtstreeks terug te keren in Ortisei over een prachtige piste vol bochten en dwars door het bos met een prachtig uitzicht. De hoofdpiste is 4,7 kilometer lang met een hoogteverschil van 778 meter. De gemiddelde helling is 17% waardoor de piste als rood is gemarkeerd. Echter in het midden is het mogelijk om een deel over de zwarte ‘Direttissima’ variant te skiën, met een maximale helling van 60% is dit stuk veel technischer en moeilijker en wordt het alleen aangeraden aan de vergevorderde skiërs. In totaal heeft de aanleg van de piste ongeveer twee jaar en 10 miljoen euro gekost inclusief kunstmatige besneeuwing.

Naast de ‘Pilat’ is ook ‘La Ria’ nieuw, een zwarte piste over de heuvels van Dantercepies in Selva di Val Gardena. Met een hellingshoek tot 52% is het een droom die uitkomt voor ervaren skiërs en skiërs die hun prestaties willen verbeteren. Vanaf de afdaling heb je een uniek panoramisch uitzicht over de hele vallei. De helling is 1.110 meter lang, 310 hemelsbreed en eindigt op 1.675 meter hoogte.

Val Gardena staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en ligt in de Dolomieten. Dit Italiaanse skigebied kent meer dan 7.000 vierkante meter aan natuur per gast. Het wintersportgebied geeft toegang tot 500 km unieke pistes, hypermoderne liften, 30 km sneeuwvrij gemaakte winterwandelpaden en 115 km aan langlaufparcours die allemaal bereikbaar zijn per voet, slee of ski. Het aanbod is zeer uitgebreid en biedt activiteiten als begeleide winter- en sneeuwschoenwandelingen en skitochten in het ‘Val Gardena Active-programma’. De vallei beschikt over 15 liften die toegang geven tot de diverse pistes en afdalingen en weer terug in de drie dorpen eindigen. Dit zorgt ervoor dat skiërs zich kunnen verspreiden over tal van liftfaciliteiten, wat resulteert in minder clusters van mensen. De accommodaties, restaurants, bars en winkels in alle dorpen zijn nu al geopend. Online is de beschikbaarheid te vinden die continu wordt bijgewerkt. Houd verder rekening met reisbeperkingen die in het hele gebied gelden. Komende winter mogen de liften in Italië alleen gebruikt worden met een geldige Europese Groene Pas (ingeënt, hersteld of getest). Dit is voor de veiligheid van alle gasten en de lokale bevolking.

ASP

Basismaatregelen voor gasten in Val Gardena
Voor gasten die willen genieten van een wintervakantie in Val Gardena gelden de basisregels met betrekking tot het coronavirus: houd 1 meter afstand, draag een masker dat neus en mond bedekt als de sociale afstand niet mogelijk is bij liften, restaurants en winkels en was en desinfecteer regelmatig de handen. Op diverse punten zijn desinfectiemiddelen te vinden. Bij symptomen, verlaat de kamer niet en informeer de accommodatie.

Algemene maatregelen vanuit Val Gardena
• Uitgebreid bezoekersbeheer aan de poorten van de liften
• Dagelijkse desinfectie van alle kabelbanen, toiletten en andere openbare ruimtes
• Beschermende ruimteverdelers tussen klanten en leveranciers
• Verhoogde skibusfrequentie om drukte te voorkomen
• De nieuwe skipas geeft de drukte bij de hoofdliften aan op een bepaald moment zijn (beschikbaar in de app en op de 3D-skipas van Dolomiti Superski).
• De vakantiekalender geeft een voorspelling van de instroom naar de skipistes elke dag van het seizoen. Op deze manier kan de gebruiker een vakantie zo plannen dat periodes met de grootste toestroom worden vermeden.
• Intern opgeleide beveiligers bewaken en geven informatie over de veiligheidsmaatregelen.
• In de 65 traditionele hutten zijn er uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Het eten wordt bijvoorbeeld aan de tafels geserveerd en de ruime, zonnige terrassen bieden extra zitplaatsen aan.
• Alle activiteiten van het Val Gardena Active Programma met lokale gidsen, vinden in kleinere groepen plaats.
• Het COVID-19 Test Center in Val Gardena beoordeelt verdachte gevallen en geeft certificaten vrij voor uw terugreis.

Skipas
Om uw veiligheid te kunnen garanderen kunt u uw skipas van tevoren boeken en op elk moment ophalen bij de Ticket box bij de ingang van het skipasloket en bij de volgende liften: Piz Sella, Dantercepies, Ciampinoi, Ruacia, Seceda, Alpe di Siusi (Ortisei en Siusi). Een andere mogelijkheid is dat u uw pas door middel van de “hotel Ski Pass Service” online kan kopen en deze vervolgens bij aankomst in uw hotelkamer vindt. Veel accommodaties bieden daarnaast een skipasverkoop bij het hotel aan. Uw skiuitrusting kunt u van tevoren reserveren en bij aankomst ophalen. Ook kan een les bij de skischool van tevoren worden gereserveerd om zo een plek te garanderen in een kleinere groep.

Service
Voor repatriëring en verzorging van positieve COVID-19 gevallen is er een noodservice. De Aiut Alpin Dolomites helikopter-reddingsdienst, het 24 uur noodnummer, is gevestigd in Val Gardena. Het personeel krijgt regelmatig interne trainingen over de huidige coronamaatregelen. Het COVID-19 Test Center in Val Gardena beoordeelt verdachte gevallen en geeft certificaten vrij voor uw terugreis. De internopgeleide beveiligers geven informatie over bestaande veiligheidsmaatregelen. Het personeel draagt een masker dat mond en neus bedekt, hun temperatuur wordt dagelijks gecheckt en er worden dagelijks examens afgenomen. Voor meer informatie, bezoek de "FAQ’s - Veelgestelde vragen" sectie.

Flexibele annuleringsvoorwaarden
De annuleringsvoorwaarden in Val Gardena zijn aangepast. Zo is een annulering gratis wanneer het land van herkomst reisbeperkingen oplegt. Veel accommodaties bieden een gratis annulering als u op enig moment vóór uw reis niet kunt reizen vanwege reisbeperkingen van landen.
We raden onze Covid-19 reisverzekering aan af te sluiten met annuleringsdekking en vergoeding bij voortijdig afbreken. Dolomiti Superski heeft een garantiesysteem ontwikkeld dat vanaf het begin maximale transparantie en veiligheid garandeert voor iedereen die een seizoens- of meerdaagse skipas wil kopen.
Op vertoon van een doktersverklaring met een PCR-test uitgegeven door het 'Covid-19 Test Center Val Gardena' zal er een probleemloze terugbetaling zijn van de tarieven voor de dagen die u niet kunt gebruiken voor uw accommodatie, skischool en ski huurprijzen voor gasten die positief testen op COVID-19 en hun medereizigers.
Als laatste, de normale annuleringsvoorwaarden gelden voor andere ziektes en gebeurtenissen.

Meer informatie vind je via deze link.