14 juni 2024
Thumbnail voor RIU sluit haar 25-jarig jubileumjaar in Mexico af met de presentatie van het gerenoveerde Riu Santa Fe

RIU sluit haar 25-jarig jubileumjaar in Mexico af met de presentatie van het gerenoveerde Riu Santa Fe

Dit is een persbericht

RIU Hotels & Resorts heeft een van zijn drie hotels in de regio Los Cabos in Mexico gerenoveerd: het Riu Santa Fe. Het hotel was in 2018 uitgebreid, toen het Riu Pool Party gedeelte en Splash Water World werden gebouwd, en is dit jaar volledig gerenoveerd. Het Riu Santa Fe is een 24-uurs All-Inclusive hotel, gecategoriseerd als Fun 4 All en vormt daarmee een aanvulling op het aanbod in Baja California Sur, waar RIU ook het Riu Palace Cabo San Lucas en het Adults Only hotel Riu Palace Baja California aanbiedt. De heropening van het hotel is een perfecte afsluiting van RIU's 25e verjaardag in Mexico.


Het 5 sterren hotel Riu Santa Fe heeft 1288 kamers die zijn verdeeld over verschillende gebouwen en straten die dankzij de karakteristieke architectuur en het pittoreske centrale plein een charmant Mexicaans dorp nabootsen. Alle kamers zijn gerenoveerd, behalve die van de uitbreiding van 2018. Zij hebben nu een modern design en de eenvoudige lijnen die kenmerkend zijn voor de renovaties van de Mallorcaanse hotelketen. De gerenoveerde kamers behouden de elegante uitstraling van hout in het meubilair en combineren de decoratie met blauwe tinten voor een gevoel van gezellige warmte.

De receptie is volledig gerenoveerd en heeft een nieuwe moderne en frisse uitstraling, waarbij de kleur wit en natuurlijk licht de hoofdrol spelen. De huidige lobby is zeer ruim en vergemakkelijkt een vlotte doorstroming van de gasten. Dit wordt ook bevorderd door het feit dat de receptie aparte in- en uitcheckruimten heeft. Bovendien heeft het hotel met de huidige verbouwing een extra receptie met conciërge, zodat gasten in dit gebied niet naar de hoofdreceptie hoeven te lopen.

Het hotel heeft nieuwe restaurants toegevoegd aan het gastronomisch aanbod: het restaurant Kulinarium, met culinaire à la carte menu’s; twee Tiki Taco taquerias, en er komen in totaal twee Pepe's Food, omdat er een extra restaurant wordt toegevoegd aan het bestaande, met zijn traditionele gegrilde gerechten. Het hoofdrestaurant Baja California, waar het ontbijt- en dinerbuffet wordt geserveerd; het Lio restaurant, geopend tijdens de Riu Pool Party’s; de themarestaurants Carusso (Italiaans), Sakura (Aziatisch) gelegen in La Plaza en La Misión (Mexicaans) en Torote (steakhouse) gelegen naast de hoofdzwembaden, blijven hun diensten aanbieden.

Daarnaast kunnen de gasten genieten van de dertien bars van het hotel: de loungebar La Monumental; de bars Plaza Olé en Bravo; de bar Felipe; de Sportbar, 24 uur per dag geopend; de Wet & Drink, in het waterparkgedeelte; en de swim-upbars Iguana, Tequila, Mezcal en Mezcalito, waarvan de laatste onlangs is geopend. De Ushuaia, Privilege en Space bevinden zich in de Riu Pool Party-zone en zijn daarom alleen geopend tijdens een Riu Pool Party.

Het Riu Santa Fe heeft een uitgebreid entertainmentprogramma. De jongste leden van het gezin kunnen zich vermaken in de RiuLand kinderclub. Gasten kunnen ook genieten van de Wellness services aangeboden door de Renova Spa, met schoonheidssalon, kapper en massages en van het Splash Water World waterpark.

De nachtclub Pacha is er om de avonden van de gasten te laten bruisen, samen met de Riu Party’s, een concept dat in 2018 in ditzelfde hotel werd geboren. De feesten vinden plaats in het Riu Pool Party gebied en worden vier keer per week gehouden. De Jungle en Pink Party's zullen 's middags het hoogtepunt zijn voor de feestgangers, terwijl de avondfeesten in het teken staan van de White en Neon Party's. Gasten die in de twee andere vestigingen in de omgeving verblijven, kunnen deze feesten bijwonen en gebruikmaken van het waterpark zonder extra kosten, aangezien alles is inbegrepen in het 24-uurs All-Inclusive programma van het hotel.