21 juni 2024
Thumbnail voor Texas, what’s new? De Lone Star State staat niet stil en 2023 belooft dan ook bijzonder te worden!

Texas, what’s new? De Lone Star State staat niet stil en 2023 belooft dan ook bijzonder te worden!

Dit is een persbericht

Terwijl sommigen nog aan het terugblikken zijn op het afgelopen jaar, kijkt Texas vooruit. Een kleurrijk en veelbewogen jaar staat voor de deur, met de Country Music Awards in Austin en een bezoek van de Tour de France in San Antonio. Maar ook een boekenwinkelrevolutie in Lubbock en wijnproeverijen om neushoorns te beschermen in Fredericksburg.


Austin: de culturele hotspot
Muziek- en cultuurbewonderaars zijn in Austin, de hoofdstad van Texas op het juiste adres. Op een oppervlakte van 28.000 vierkante meter presenteert Wonderspaces maar liefst vijftien buitengewone, kunstinstallaties van kunstenaars uit de hele wereld. Kunstwerken rouleren, waardoor de show een wisselende stroom van uitzonderlijke kunst toont. Daarnaast vind je er een bar waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van huisgemaakte cocktails.

Het Moody Center belooft nog meer culturele hoogtepunten. De evenementenhal, die recent is geopend, is gebouwd in samenwerking met de Universiteit van Texas, Live Nation en Matthew McConaughey. In 2023 wordt het Moody Center het centrum van de countrymuziekwereld. De CMT Country Music Awards zullen voor het eerst hun thuisstad Nashville verlaten. Op zondag 2 april 2023, worden de door fans verkozen Country Music Awards voor het eerst in Austin uitgereikt.

Wijnproeverijen met neushoorns in Fredericksburg
Met meer dan 470 wijnmakerijen is Texas de vijfde grootste wijnproducerende staat in de Verenigde Staten. Het grootste wijngebied is Hill Country. Alleen al in Fredericksburg wordt meer dan de helft van alle druivenrassen ter wereld verbouwd. Naast bekroonde wijnhuizen als Fall Creek Vineyards en Becker Vineyards, zijn er veel nieuwe wijnhuizen waaronder Rhinory. De nadruk ligt op het proeven van topwijnen en zoals de naam al zegt, het beschermen van neushoorns. Als je geen wijn aan het drinken bent, kun je op de 55 hectare grote ranch een neushoorn bewonderen. De neushoornverzorger begeleid je door de ranch en leert je alles over de bescherming van de dieren.

Wie de voorkeur geeft aan kleine lekkernijen boven de neushoorns is in goede handen bij Hill Country Herb Garden. Hier geniet je van lichte gerechten met gezonde, kleurrijke ingrediënten. Er is ook een uitgebreid sap- en smoothiemenu. Het barmenu omvat tuin geïnspireerde cocktails, kombucha, wijn, bier en sake. Naast je smaakpapillen kan het lichaam worden verwend in de dagspa met massages of schoonheidsbehandelingen. En als het bevalt, dan blijf je gewoon. Het bezoek kan perfect worden uitgebreid met een overnachting in een van de 14 ingerichte cottages. Elke cottage heeft een veranda met schommelstoelen. Het ontbijt wordt 's ochtends aan de deur bezorgd.

Sportieve activiteiten in San Antonio
Als je een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad vanuit een ander perspectief wilt bekijken, stap je downtown SanAntonio in een kajak. Dankzij het rustige water in dit deel van de rivier is de tocht geschikt voor zowel beginnende als gevorderde kajakkers van alle leeftijden. 

Fietsliefhebbers moeten 16 april 2023 in hun agenda markeren. Bij L’Étape San Antonio kunnen fietsfans een 'Tour de France' op Texaanse wijze beleven. De routes, met wedstrijdafstanden van 161, 96.5 of 40 kilometer, zijn gepland door Tour de France-experts en voeren de renners door de omgeving van San Antonio en Texas Hill Country. Daarnaast worden er ook familie- en kinderfietstochten georganiseerd.

Lubbock: Paradijs voor boekenwurmen en bierfans
Boekenwurmen halen hun hart op bij Wild Lark Books in Lubbock. Niet alleen biedt de schilderachtige - door Schotland geïnspireerde - boekwinkel planken vol boeken die door klanten zelf zijn geschreven. Er is ook een eigen uitgeverij met als doel het inkomen van auteurs te maximaliseren en hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. Brianne Van Reenan, de eigenaar van de uitgeverij, heeft het haar missie gemaakt om auteurs de kans te geven geld te verdienen met hun talent. Dit door pakketten aan te bieden waarbij de auteurs honderd procent van de rechten op hun werk hebben en zij slechts een kleine commissie ontvangt voor haar partnerschap.

Vijf jaar geleden zag de ambachtelijke bierscene in Lubbock er heel anders uit dan nu. Vrienden en liefhebbers van ambachtelijk bier Chris Troutman en Shawn Phillips, oorspronkelijk uit Austin, Texas, waren van plan hier ooit samen een brouwerij te openen. Toen ze in 2016 de markt van Lubbock verkenden, was er slechts één ambachtelijke brouwerij. Vandaag is Good Line Beer Co. de zevende brouwerij in Lubbock, en zijn er al meer openingen gepland voor de nabije toekomst.