2 december 2023
Thumbnail voor Turkije verwelkomt evenveel bezoekers als voor de pandemie

Turkije verwelkomt evenveel bezoekers als voor de pandemie

Stevige groei Nederlandse markt
Van januari tot en met november brachten maar liefst 42 miljoen internationale bezoekers hun vakantie door in het land dat de brug vormt tussen Europa en Azië. Gelijk aan 2019 en een groei van 85% ten opzichte van 2021. Gedurende deze 11 maanden werden 1.206.000 Nederlandse bezoekers geregistreerd. Een groei van 11,2% ten opzichte van 2019 en zelfs meer dan het dubbele (+103%) ten opzichte van 2021.

Pinar Bilgen Ermiş, directeur Toerisme en Cultuur in Nederland, zegt: “Terwijl Nederlanders na de pandemie weer graag wilden reizen, kende Turkije een groeiende populariteit in Nederland. Niet alleen vanwege onze structureel hoge prijs-kwaliteitverhouding, maar ook omdat Nederlandse vakantiegangers steeds vaker nieuwe vakantiemogelijkheden ontdekken en in andere seizoenen van het jaar.”

Breed portfolio aan vakantie-inspiratie op de Vakantiebeurs
Turkije presenteert de grote verscheidenheid aan vakanties in haar paviljoen van 300 m² op de Vakantiebeurs. Naast populaire zon-, zee- en strandaanbiedingen kunnen bezoekers gemakkelijk ontdekken hoe ze kunnen genieten van prachtige natuur, eeuwenlange cultuur, UNESCO werelderfgoed, gastronomie, outdoor- & actieve vakanties en stedentrips. Bezoekers kunnen via het speciale ‘green screen’ overal in Turkije een geweldige foto maken en kinderen worden uitgenodigd om meer te weten te komen over Turkije met het gratis teken- en raadselboekje.

Op de foto met de originele Champions League cup
De stad Istanbul, gastheer van de Champions League-finale van dit jaar, reikt de iconische "beker met de grote oren" uit. Een selfie-optie die je niet mag missen. Na de lancering van de eerste selectie van restaurants in Istanbul in de Michelingids wordt dit opnieuw een hoogtepunt in de Turkse metropool.

Actief en buiten
Nederlanders ontdekken Turkije voor fietsvakanties of om ontspannen fietstochten te maken tijdens de vakantie. Als onderdeel van haar duurzaamheidsprogramma heeft het Verkeersbureau van Turkije honderden kilometers aan fietsroutes ontwikkeld en ondersteunt actief de groei van fiets- en andere outdoorervaringen. Fietsverhuur is breed beschikbaar in Turkije, zowel voor de tourfietser die een relaxte rit langs de kust wil maken, als de avontuurlijke fietser die op zoek is naar fysieke uitdaging in een mooie omgeving, de mogelijkheden zijn eindeloos.