25 juni 2024
Thumbnail voor Vijf budgetproof vakanties binnen de Verenigde Staten: van een roadtrip door New England tot een skisafari in Utah

Vijf budgetproof vakanties binnen de Verenigde Staten: van een roadtrip door New England tot een skisafari in Utah

Dit is een persbericht

Nu het dagelijkse leven steeds duurder wordt en de prijzen van de vakanties stijgen, is het nog steeds mogelijk om ook met een beperkt budget een onvergetelijke (rond)reis door de Verenigde Staten te maken. Visit The USA heeft vijf budget-vriendelijke bestemmingen voor jou op een rij gezet, zodat je nog wat van je vakantiebudget over houdt.


Geniet van een skisafari in Utah
In het westen van de Verenigde Staten vind je de staat Utah, ook wel de Beehive State genoemd. Door de vele nationale parken als Rocky Mountains, Bryce Canyon en Zion is de staat enorm geliefd bij natuurliefhebbers. Niet alleen voor zomervermaak kun je terecht in deze verrassende staat ook in de winter heeft Utah veel te bieden. Door de grote hoeveelheden sneeuw is het een waar winterparadijs voor ski- en snowboardliefhebbers.

Wintersportliefhebbers reizen met een rechtstreekse vlucht vanaf Schiphol Amsterdam naar de hoofdstad van Utah: Salt Lake City. In deze hooggelegen stad vind je in een straal van 60 kilometer meer dan tien verschillende skiresorts. Met de IKON pas, een skipas die maar liefst in 39 skigebieden in de Verenigde Staten en Canada geldig is, heb je toegang tot Utah’s skipistes in Deer Valley, Brighton, Solitude, Snowbasin, Snowbird en Alta. De IKON pas is er in diverse varianten.

Bezoek nationale parken in West-Amerika
Een van de leukste manieren om de westkust van West-Amerika te ontdekken is met een camper. Hier combineer je fascinerende natuurfenomenen met bruisende wereldsteden. Wandel door indrukwekkende nationale parken als de Grand Canyon of Monument Valley. Of bewonder steden als Las Vegas, San Francisco of Los Angeles. Bij een camperreis door West-Amerika denk je al snel aan je portemonnee. Wij delen echter graag een betaalbare rondreis met jou zodat je droom misschien wel werkelijkheid wordt.

Geniet van de kersenbloesems in Washington DC
Washington DC: de hoofdstad van de Verenigde staten straalt heel wat elegantie uit. Niet alleen is hier het Witte Huis gevestigd, ook zetelt het Amerikaanse Congres in deze bruisende stad. Musealiefhebbers bezoeken het Smithsonian waar maar liefst negen musea gevestigd zijn, zoals National Air and Space Museum en National Museum of American History. Deze musea kun je gratis bezoeken. En ga je in het voorjaar? Dan heeft Moeder Natuur een verrassing voor je in petto… uitbundig bloeiende kersenbloemsems. Een kleurenprachtig die zijn weerga niet kent en jaarlijks feestelijke gevierd wordt. Gratis en voor niets. En na een dag slenteren door Washington DC kun je natuurlijk kiezen voor een van de vele culinaire restaurants, maar wanneer je voor de budgetvriendelijke optie wilt gaan kies je voor een van de vele foodtrucks langs de straten in Washington DC.

Maak een roadtrip door New England
Groene bergen, levendige vissersdorpen, en een prachtige kustlijn: in het noordoosten van de Verenigde Staten vind je New England. Wanneer je een roadtrip door deze regio maakt, maak je kennis met het klassieke Amerika. Passeer uitgestrekte naaldboombossen, knusse dorpen, ruige gebergten of waai uit op het strand.

Maak tijdens je roadtrip door New England zeker een stop in Boston. De historische stad is niet alleen rijk aan bezienswaardigheden en musea. Ook vind je hier vele restaurants gespecialiseerd in vis- en schelpdieren. Een bezoek aan de Verenigde Staten is niet compleet zonder een bezoek aan een sportwedstrijd. In Boston woon je een honkbalwedstrijd van de Red Sox bij. Vanuit Boston rijd je binnen twee uur naar de staat Rhode Island. Ontdek een van de oudste steden van de Verenigde Staten Providence en waai vervolgens uit aan een van de vele stranden.

Stap in de voetsporen van blues, jazz en rock-‘n-roll
Tijdens een roadtrip door het diepe zuiden van de Verenigde Staten maak je kennis met muzieksteden als Nashville, New Orleans en Memphis. De plekken waar blues, jazz, country en rock-‘n-roll zijn ontstaan. Maar ook als je geen muziekliefhebber bent is een roadtrip door de Southern States aan te raden. Bewonder de natuur van de Great Smokey Mountains of de Blue Ridge Mountains. Geniet van de zuidelijke gastvrijheid en proef smaakvolle gerechten. Of ontdek historische steden als Tennessee en Charleston.